17 Μαΐ 2016

ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ!


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Πού είναι ο τάφος του
Μεγάλου Αλεξάνδρου;

«Εμείς οι απλοί Έλληνες πολίτες» μας λέει ο Πέτρος Αχιλλεόπουλος συνεργάτης της κας.Σούλβατζη,  «απορούμε γιατί άραγε η Πολιτεία μας δεν έχει θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την ανεύρεση και ανάδειξη των αρχαιολογικών μας θησαυρών; Αν, όχι μόνο για λόγους ιστορικούς και πολιτισμικούς, αλλά έστω για λόγους στενά οικονομικούς, αφού είναι γνωστή η προστιθέμενη αξία στην ελκυστικότητα και στην ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος.
Άραγε, ποιος από τους πολιτικούς που συμμετείχε στη διακυβέρνηση της χώρας μπορεί με σοβαρότητα να επιχειρηματολογήσει γιατί χρειάστηκαν 50 ολόκληρα χρόνια αναμονής για πραγματοποιηθούν ανασκαφές στο μνημείο της Αμφίπολης και γιατί με πράξεις τους ή παραλείψεις τους μπλοκάρανε την ολοκλήρωση της ανασκαφής του Μακεδονικού τάφου στην Όαση της Σίβα της Αιγύπτου, που πραγματοποιούσε η Ελληνική αρχαιολογική αποστολή της Λιάνας Σουβαλτζή (πρόσφατη καταγγελία στη REALNEWS);
Σε τι και ποιους θα ενοχλούσε άραγε, αν το περιεχόμενο αυτών των ταφικών μνημείων ερχόταν στην επιφάνεια και έπεφτε άπλετο φως στην ιστορική αλήθεια;
Αφού, η ανασκαφή στην όαση της Σίβα γίνεται από ιδιωτική αρχαιολογική αποστολή, η οποία δεν χρηματοδοτείται από την Ελληνική Πολιτεία, σε ποιους πραγματικούς λόγους οφείλεται η παρέμβαση  προς την Αίγυπτο προκειμένου να σταματήσουν οι ανασκαφές, ακόμα κι αν αυτοί πίστευαν ή εκτιμούσαν ότι δεν πρόκειται για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου;
Ειλικρινά αναρωτιέμαι: Πιστεύουν άραγε κάποιοι ότι μπορούν να κρύβονται μονίμως πίσω από το δάχτυλό τους, ελπίζοντας να αποφύγουν την αδέκαστη επιτιμητική κρίση της Ιστορίας προβάλλοντας ως δήθεν δικαιολογία τις όποιες «αμφισβητήσεις» των υπηρεσιακών τους παραγόντων?
Δεν γνωρίζουν οι πολιτικοί και υπηρεσιακοί ιθύνοντες του πολιτισμού, ότι: «όταν μιλούν οι πέτρες (δηλ. οι επιγραφές), θα πρέπει να σιωπούν»…»
«Αφορμή για το δημόσιο αυτό το σχολιασμό»  συνεχίζει ο κ.Αχιλλεόπουλος «είναι η πρωτοβουλία του Ινστιτούτου ΠΛΑΤΩΝ να οργανώσει ανοιχτή εκδήλωση, την προσεχή εβδομάδα (26/5/2016) στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ στην Πάτρα, με προσκεκλημένη την αρχαιολόγο κ. Λιάνα Σουβαλτζή και θέμα: «Ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Όαση Σίβα και η μυστηριακή του πορεία».
Είναι βέβαιο ότι οι πολίτες της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να ακούσουν την αποκαλυπτική αλήθεια και πάρουν ζώσες απαντήσεις στα δικά τους ερωτήματα.
Προσωπικά πιστεύω ότι έφθασε η ώρα να δώσουμε οριστική απάντηση, όχι τόσο στο μυθολογικό ερώτημα της γοργόνας: «Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος; , αλλά στο ιστορικό ερώτημα: «Πού είναι ο Μέγας Αλέξανδρος;», ακολουθώντας τα ιστορικά, αρχαιολογικά και γεωφυσικά τεκμήρια που ιχνηλατούν το δρόμο προς βασιλικό Μακεδονικό τάφο στο Ελ Μαράκι της όασης Σίβα στην Αίγυπτο, δίπλα στο ιερό μαντείο του Άμμωνος Διός, όπου ακούσθηκε η φράση: «Συ παι Διός…».»
https://www.greekteachers.gr/?p=28228
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη