6 Ιουν 2016

Μπήκαν οι υπογραφές για την επένδυση του Ελληνικού!



Μέσα στις επόμενες ημέρες θα πέσουν οι υπογραφές του μνημονίου (MoU) μεταξύ
τηςΕλληνικής κυβέρνησης και της Lamda Development, της αναδόχου εταιρείας που έχει αναλάβει να πραγματοποιήσει την μεγαλύτερη επένδυση αστικής ανάπλασης στην Ν/Α Ευρώπη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του vimaonline.gr ενόψει και του σημερινού Eurogroup κυβέρνηση και επενδυτές συμφώνησαν σε ορισμένες αλλαγές στην σύμβαση που είχε υπογραφεί από το Νοέμβριο του 2014, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Η ανανεωμένη σύμβαση θα περάσει με διαδικασίες express απο το ελεγκτικό συνέδριο για ένα τυπικό έλεγχο και μετά θα κατατεθεί στην Βουλή προς κύρωση.

Η προθεσμία για την υπογραφή του MoU σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα είχε προσδιοριστεί για τα τέλη Απριλίου, αλλά λόγω αναβλητικότητας από την πλευρά της κυβέρνησης καθυστέρησε, με συνέπεια στελέχη και των 2 πλευρών (ΤΑΙΠΕΔ και Lamda) να τρέχουν και να μην φτάνουν καθώς το Ελληνικό έχει μπει μέσα στα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης από την Ευρώπη.

Το Ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα η "Ελληνικόν ΑΕ", η κρατική εταιρεία που έχει αναλάβει να παραδόσει το πρ. αεροδρόμιο του Ελληνικού "καθαρό" στον επενδυτή και να επιταχύνει τις διαδικασίες, θα πρέπει να προχωρήση σε μια σειρά άμεσων ενεργειών όπως η εκκένωση του χώρου από πρόσφυγες και μετανάστες, η μεταστέγαση κρατικών υπηρεσιών από τον χώρο (Λεωφορεία, ΥΠΑ κ.α) αλλά και το ΤΑΙΠΕΔ θα πρέπει να προχωρήσει στην προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για τη χορήγηση άδειας καζίνο.

Ο δήμαρχος Ελληνικού -Αργυρούπολης
Ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος είναι ενήμερος για τη διαδικασία και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχει ήδη καταθέσει στο ΤΑΙΠΕΔ και στην "Ελληνικόν ΑΕ" στην οποία είναι μέλος του Δ.Σ., κατάλογο με αντισταθμιστικά οφέλη, τα οποία διεκδικεί για την πόλη του, μέσα στα διοικητικά όρια της οποίας βρίσκεται το σύνολο της έκτασης που θα πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη επένδυση στην νοτιοανατολική Ευρώπη
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη