11 Ιουν 2016

Π. Μοσκοβισί: Η αξιολόγηση το Φθινόπωρο θα είναι απαιτητική και θα χρειαστούν νέα μέτρα

Π. Μοσκοβισί: Η αξιολόγηση το Φθινόπωρο θα είναι απαιτητική και θα χρειαστούν νέα μέτρα
Αυστηρό μήνυμα προς στη κυβλερνηση έστειλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ημερησία» ο Ευρωπαίος επίτροπος
Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, τονίζοντας πως για να σταθεί ικανή η Ελλάδα να «γυρίσει το παιχνίδι» και να αλλάξει την οικονομία πρέπει να εφαρμόσει όλες τις μεταρρυθμίσεις.
Ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε πως η ολοκλήρωση της αξιολόγησης αποτελεί ένα πρώτο σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών, των επιχειρήσεων και διεθνών επενδυτών στην ελληνική οικονομία, και πρόσθεσε πως το  «κλειδί» είναι η αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων.
Ο Ευρωπαίος επίτροπος βασιζόμενος στις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι η ελληνική οικονομία θα σημειώσει ανάκαμψη το δεύτερο εξάμηνο του 2017, εκτιμά πως τότε η Ελλάδα θα «γυρίσει σελίδα» με μέσο ρυθμό ανάπτυξη της τάξης του 2,8% τα επόμενα χρόνια.
Ο κ. Μοσκοβισί προειδοποιήσει ότι και η επόμενη αξιολόγηση το Φθινόπωρο θα είναι απαιτητική και θα χρειαστούν νέα μέτρα, ενώ τόνισε πως οι αλλαγές στα εργασιακά θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Απρίλιο του 2017.     
Το πρόσφατο Eurogroup αποτέλεσε τομή, ενώ ο Ευρωπαίος επίτροπος δήλωσε πως το πρώτο πακέτο θα υλοποιηθεί από τον ESM, μετά το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης και μέχρι το τέλος του προγράμματος
Ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε αισιόδοξος για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ενώ, τέλος, δήλωσε πως τα capital controls θα μπορούσαν να χαλαρώσουν όταν επιστρέψουν οι καταθέσεις.

http://www.liberal.gr/arthro/56919/oikonomia/2016/p-moskobisi-i-axiologisi-to-fthinoporo-tha-einai-apaititiki-kai-tha-chreiastoun-nea-metra.html
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη