10 Ιουν 2016

Γιατί πάμε σε στάση πληρωμών...

Του Κώστα Στούπα 
1) Γιατί πάμε σε στάση πληρωμών...


Στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης οι ομάδες των sonderkommandos ήταν ομάδες κρατουμένων κυρίως Εβραίων που επέβλεπαν και προετοίμαζαν τους υπόλοιπους Εβραίους κρατούμενους για τους θαλάμους αερίων.

Τα ανταλλάγματα που απολάμβαναν τα μέλη των sonderkommandos ήταν σχετικά καλύτερη σίτιση και 3-4 μήνες παράταση ζωής.

Η οικονομική πολιτική που ακολουθούν οι ελληνικές κυβερνήσεις μετά το 2010 κυρίως, είναι η πολιτική της εξόντωσης της υπόλοιπης κοινωνίας και οικονομίας κυρίως της ιδιωτικής προκειμένου να διασώσουν ό,τι μπορούν από το πελατειακό παρακράτος που υπερκομματικά έχουν δομήσει και προστατεύουν. Στην ουσία πρόκειται για μια παράταση του κομματικού κράτους.

Κατά την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ αυτή η ανωμαλία τείνει να φτάσει στα άκρα.

Όμως το να εξοντώνεις την ιδιωτική οικονομία με φόρους και εισφορές για να προφυλάξεις το δημόσιο παρασιτικό πελατειακό σύστημα είναι σαν να κόβεις τις ρίζες από ένα ήδη άρρωστο δένδρο για να μην πειράξεις τα κλαδιά που περισσεύουν.

Μοιραία θα ξεράνεις όλο το δένδρο.

Η Ελλάδα χρεοκόπησε το 2010 γιατί χρεοκόπησε το κράτος του οποίου οι δαπάνες μεταξύ 2005-2009 εκτινάχθηκαν στα ύψη. Μόνο το 2009 το έλλειμμα του προϋπολογισμού ξεπέρασε τα 30 δισ. ευρώ.

Τα μνημόνια που ακολούθησαν αντί να μειώσουν το κράτος έπληξαν περισσότερο την ιδιωτική οικονομία.

Το 2005 τα δημόσια έσοδα ως ποσοστό του ΑΕΠ έφταναν το 39%. Το 2010 είχαν εκτιναχθεί στο 41,3% του ΑΕΠ και το 2005, μετά έξι χρόνια μνημονιακής λιτότητας, είχαν φτάσει στο 47% του ΑΕΠ.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα οι δημόσιες δαπάνες σύμφωνα με στοιχεία από έκθεση της Moody’s,  από 44,6% το 2015, το 2010 είχαν φτάσει στο 52,5% και το 2015 είχαν μειωθεί μόνο στο 49,9%. Δηλαδή, μείωση περί το 5% όταν το ΑΕΠ στο ίδιο διάστημα έχει  μειωθεί πάνω από 25%.

Τη διαφορά την πλήρωσε ο ιδιωτικός τομέας...

Η μεγαλύτερη απόδειξη του αδιεξόδου που βρίσκεται η ελληνική οικονομία και της κατάρρευσης που επίκειται, είναι η πορεία του μεγέθους των ακαθάριστων επενδύσεων την τελευταία δεκαετία.

Οι ακαθάριστες επενδύσεις ως ποσοστό του ΑΕΠ (Gross Investment/GDP) το 2015 ήταν στο 22,1% του ΑΕΠ, το 2010 είχαν πέσει στο 17% του ΑΕΠ και το 2015 είχαν πέσει στο 8,2% του ΑΕΠ. Η ίδια έκθεση προβλέπει για το 2016 πτώση των ακαθάριστων επενδύσεων στο 5,5%. Μεταξύ 2012 -15 υπήρξε μια μικρή βελτίωση του κλίματος αλλά το 2015 τα πράγματα χειροτέρεψαν.

Τα στοιχεία από την πορεία της οικονομίας στο πρώτο τρίμηνο-τετράμηνο επιβεβαιώνουν το δυσμενές σενάριο δυστυχώς και όχι τα σενάρια που θέλουν στροφή στην ανάπτυξη.

Η κυβέρνηση ακολουθεί μια δημαγωγική ταξική πολιτική όχι για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση και τη βελτίωση της κατάστασης του συνόλου των τάξεων μέσω της αύξησης της "πίτας", αλλά προκειμένου να πετύχει την πολιτική της επιβίωση.

Η οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει λιγότερο τώρα τα εισοδήματα του δημόσιου τομέα σε σχέση με αυτά του ιδιωτικού και να "πουλήσει" πολιτικά το σενάριο του φθόνου προκειμένου να συντηρήσει ένα μέρος της καταρρέουσας πολιτικής και εκλογικής της επιρροής.

Όπως είπαμε όμως αυτό μοιάζει με τη στρατηγική αντί να κόβει τα ξερά κλαδιά ενός άρρωστου δένδρου και να φροντίζει τις ρίζες για να δυναμώσει, κάνει το αντίθετο.

Πριονίζει τις ρίζες και προσθέτει βάρος στον κορμό και τα ξερά κλαδιά. Το αποτέλεσμα θα είναι να ξεράνει το δένδρο.

Με φληναφήματα πως μια θέση εργασίας στο δημόσιο τομέα δημιουργεί τρεις θέσεις στον ιδιωτικό, διχάζει την κοινωνία και περιμένει πολιτικά οφέλη από την πόλωση.

Η κυβέρνηση θα υποστεί συντριπτικό πλήγμα όταν δεν θα μπορέσει να καταβάλει το σύνολο των μισθών και συντάξεων στο δημόσιο τομέα. Η πορεία της οικονομίας και των δημοσίων εσόδων δείχνει πως η ώρα αυτή πλησιάζει.

Αυτός είναι ο λόγος που οποιαδήποτε κινητοποίηση πέραν των κατά επάγγελμα διαμαρτυρομένων που είναι προβλέψιμοι, πανικοβάλει το Μαξίμου.

Τέλος, τον Οκτώβριο του 1944 σημειώθηκε στο Άουσβιτς η μοναδική εξέγερση αιχμαλώτων ναζιστικού στρατοπέδου που έχει ποτέ καταγραφεί στα χρονικά του Ολοκαυτώματος. Η εξέγερση οργανώθηκε από τα sonderkommandos...
2) Δικτατορία...

Συγχαρητήρια κε Στούπα για τα κείμενά σας και τον αγώνα που κάνετε απέναντι στη Δικτατορία ζούμε.

"Εδώ και 6 χρόνια, το μόνο πράγμα που ενδιέφερε και ενδιαφέρει όλες τις κυβερνήσεις είναι:  μην τυχόν πειράξει κανείς καμιά τρίχα από κανένα Δημόσιο Υπάλληλο" (κος Προβόπουλος . πρώην Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος)

Και όλα αυτά αφορούν το Δημόσιο Υπάλληλο που:

Άσχετα αν είναι αργόμισθος, δεν πάει στην δουλειά του, είναι λαμόγιο, κλέφτης, φακελάκιας, μιζαδόρος.

Άσχετα αν διορίστηκε παράνομα, με παράνομη συναλλαγή με κάποιο άλλο λαμόγιο πολιτικό που τον διόρισε για να τον ψηφίζει, (στην παράνομη συναλλαγή συμμετέχουν δύο πλευρές).

Καταστράφηκε η ιδιωτική οικονομία στην Ελλάδα απλά για να διατηρηθούν αργόμισθοι και παράνομα διορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι από τα κομματικά ρουσφέτια.

Όλες οι χώρες που ήταν στο ΔΝΤ καταφέρανε να απεμπλακούν από αυτό ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΣ Δημοσίους Υπαλλήλους. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ. Αυτό έκανε η Ιρλανδία, η Εσθονία, η Ισπανία, η Ρουμανία, η Τουρκία κλπ. και ξαναβγήκαν στις αγορές. Στην Ελλάδα προσλαμβάνουμε κι άλλους. 

Για τα κανάλια δε και τους Δημοσιογράφους, που στηρίζουν αυτή την κατάσταση, έχω να πω το εξής: Στο τέλος θα κλείσουν όλες οι επιχειρήσεις και να δούμε τότε ποιοι θα κάνουν διαφήμιση στα Κανάλια τους. Θα τους ταΐζουν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι και οι πολιτικοί.

Οι δε Δημόσιοι υπάλληλοι πιστεύουν ότι στο τέλος του μήνα, τα χρήματα από τα οποία πληρώνονται τα φέρνει ο πελαργός. Δεν έχουν καταλάβει ότι η ιδιωτική οικονομία και οι επιχειρηματίες πληρώνουν απίστευτους  φόρους, χαράτσια κλπ  και αντιμετωπίζουν καθημερινά ένα  κυνήγι εξόντωσής τους.  

Την ώρα που η οικονομία, δηλ η αγορά και οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα είναι σε τραγική κατάσταση και έχουμε λουκέτα παντού στον ιδιωτικό τομέα, αυτούς τους ενδιαφέρει μόνο να μην κόψουν κανένα ευρώ από τους 1.700.000 δημόσιους υπάλληλους.

Τόσοι είναι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι !!!!!!!

Επειδή τους βαφτίζουν από 45 και 50 χρονών σε Συνταξιούχους;  Ποιος τους πληρώνει,  ο γείτονας;

Είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι που αντί να ξύνονται στο γραφείο τους (όποτε πάνε) τώρα ξύνονται στο σπίτι τους και πληρώνονται.

Παίρνουν και παράνομο εφάπαξ (κανονικά θα έπρεπε να παίρνουν 5.000 € και παίρνουν πολλαπλάσια). 

Εκτός αυτού, από το πρωί ως το βράδυ τα κανάλια βρίζουν τους επιχειρηματίες και τις επιχειρήσεις ότι είναι φοροφυγάδες.

Τότε γιατί κλείνουν τις επιχειρήσεις τους; Επειδή κονομάνε;

Γιατί αυτοκτονούν;

Ακούσατε τίποτε για τους εφοριακούς, ελεγκτές Σδοίτες με τις τεράστιες περιουσίες; για τους γιατρούς του ΕΣΥ, πανεπιστημιακούς γιατρούς, Εφοριακούς, Τελωνειακούς,  Υπάλληλους Πολεοδομίας, υπάλληλους Υπουργείων  κλπ κλπ ακόμη και καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων (ξέρετε με τα ιδιαίτερα μαθήματα), όλοι αυτοί λοιπόν έχουν βρεθεί με απίστευτες καταθέσεις (οι ίδιοι και τα μέλη της οικογένειάς τους), με απίστευτες ακίνητες περιουσίες, χωρίς να συμβαίνει το παραμικρό. Το πολύ πολύ να γίνει καμία ΕΔΕ από συναδέλφους τους συνδικαλιστές και να αθωωθούν.     

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μήπως στην Ελλάδα δεν ισχύει η ισονομία και η ισοπολιτεία απέναντι σε όλους τους πολίτες;

Υπάρχουν δηλαδή οι πολίτες Α΄ κατηγορίας που είναι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι και οι πολίτες Β΄ κατηγορίας που είναι όλοι οι άλλοι.

Μήπως έχουμε στην Ελλάδα  άτυπη Δικτατορία;

ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ;

Διότι και αυτοί που μας κυβερνάνε είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι (κυρίως καθηγητές πανεπιστημίου) και γενικά κρατικοδίαιτοι, όπου φυσικά η θεσούλα τους τους περιμένει στο Δημόσιο, ενώ αυτοί κάνουν το χόμπι τους για να ασχοληθούν με την πολιτική και να μας σώσουν (αφού τα κονομήσουν πρώτα και διορίσουν- βολέψουν όλο τους το σοι).

Η βολεμένη Δημοσιοϋπαλληλική Νομενκλατούρα Νομοθετεί και εφαρμόζει νόμους για να είναι ατιμώρητοι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι (δεν πάει να έχεις διοριστεί με πλαστό πτυχίο; είσαι παιδεραστής; κλέφτης; λαμόγιο; δολοφόνος; σε πιάνουν με τα λεφτά στα χέρια; ΕΙΣΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ, αφού είσαι Δημόσιος Υπάλληλος).

Νομοθετούν ώστε να φορολογούνται περισσότερο οι άτυχοι Έλληνες Β κατηγορίας του Ιδιωτικής Οικονομίας από τους Δημοσίους Υπαλλήλους, όπως:

Α) Για το ίδιο εισόδημα ο πολίτης της Ιδιωτικής Οικονομίας πληρώνει περισσότερους φόρους από τον ΔΥ

Β) Φορολογία από το 1ο € για όλους τους Έλληνες της Ιδιωτικής Οικονομίας. Αφορολόγητο  20.000 € για τους ΔΥ  

Γ) Τέλος Επιτηδεύματος για τους Ελεύθερους Επαγγελματίες . Μηδέν φόρος για το επιτήδευμα του ΔΥ

κλπ. κλπ.

ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ; ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ  ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΈΛΑ;


 capital.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη