11 Ιουν 2016

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: Ο ΚΑΛΙΓΟΥΛΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ!

Αν δεν συφωνείς με τα μυαλά του δημάρχου μας, είσαι εχθρός του λαού, είσαι φασίστας, είσαι κομμουνιστής, είσαι εβραίος, είσαι τέλος πάντων...ΖΕΡΒΑΣ!
Επειδή λοιπόν πήγες και
ήπιες έναν καφέ με κάποιον που δεν συμπαθεί ο δήμαρχος, έγινες ...υπονομευτής!
Και μάλιστα πρέπει να ...παραιτηθείς!
Ω ναι! Επειδή ο γεροξεκούτης μπαρμπα Γιάννης έχει ξεφύγει σε άλλα επίπεδα και βρίσκεται σε παράλληλο σύμπαν εξουσίας και διανόησης, πρέπει όλοι οι άλλοι να τον ...παρακολουθούν!
Ως σκέψη και ως ...δήμαρχο!
Ο μπάρμπα Γιάννης δηλητηριάστηκε απ τη δύναμη της εξουσίας και μεταμορθώθηκε σε ζαλισμένη πεταλούδα που γυρνάει γύρω απ το φως της λάμπας!
Διότι τι μας εξηγεί η τελευταία παράλογη συμπεριφορά του δημάρχου Θεσσαλονίκης προς το ...τέως καλό παιδί και συνεργάτη του Κώστα Ζέρβα;
Ότι ναι μεν έχουμε πλέον να αντιμετωπίσουμε την διαταραγμένη συμπεριφορά ενός παράλογου δημάρχου, αλλά ταυτόχρονα αναδυκνείεται και η άθλια υποκριτική συμπεριφορά της αυλής του, όπως και η παθητική συμπεριφορά του λαού της Θεσσαλονίκης!
Γιατί κάθε λαός, έχει τον ηγέτη - δήμαρχο που του αξίζει. Κι αν δεν του αξίζει, οφείλει να τον αποβάλει από τη σάρκα του σαν ξένο επιζήμιο σώμα.

Η συμπεριφορά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, θα μπορούσε άνετα να συγκριθεί με την συμπεριφορά του Καλιγούλα στα τελευταία χρόνια της αυτοκρατορίας του!
Ξαφνικα, έτσι, άνοιξε η πόρτα του παράλογου!
Και το παράλογο στην περίπτωση του δημάρχου μας, είναι η ορθάνοιχτη πόρτα της εξουσίας! Τώρα, σε αυτή την κατάσταση, μόνο ένας Βαρτζόπουλος κι ένας Σαματζίδης θα μπορούσαν πραγματικά να βοηθήσουν τον δήμαρχο. Ως φίλοι λέω πρώτα...
Διότι η τελευταία επίθεση του δημάρχου στον συμπαθέστατο και αξιόλογο δημοτικό σύμβουλο Κώστα Ζέρβα, θυμίζει τα λόγια του Καλιγούλα προς τον τρομαγμένο Θησαυροφύλακά του :
''.... Η σειρά με την οποία θα γίνουν οι εκτελέσεις, δεν έχει στην πραγματικότητα καμία σημασία. Ή μάλλον, όλες αυτές οι εκτελέσεις έχουν ίση σπουδαιότητα, πράγμα από το οποίο έπεται ότι καμιά τους δεν έχει καμία σπουδαιότητα. Εξάλλου, όλοι τους είναι εξίσου ένοχοι...''
Παραλογισμός λοιπόν απ την εξουσία;
Παραλογισμός απ την παθητικότητα των αυλικών και του λαού;
Όποια και να είναι η απάντηση, το αποτέλεσμα παραμένει: μια ακόμη χαμένη τετραετία για τη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Για την ιστορία, ας διαβάσουμε την αυτονόητη δήλωση του Κώστα Ζέρβα που είναι μια προσέγγιση στην κανονικότητα, που κάνει τόσο έντονη την απουσία της το τελευταίο διάστημα απ την καθημερινότητα του δημάρχου:

''Εκλέχθηκα Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης το 2010 και στη συνέχεια το 2014 με στόχο να φανώ χρήσιμος στην πόλη, να υπηρετώ τους πολίτες και να εργάζομαι για τη βελτίωση της καθημερινότητας.
Αυτοί οι στόχοι ήταν πάντοτε η προτεραιότητα μου. Παραμένω σταθερά προσηλωμένος στις αρχές και στις αξίες που υπηρετούν το όραμά μου για την πόλη που θέλουμε να ζούμε.
Αυτό κλήθηκα να κάνω και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Σήμερα και αύριο.
Αυτό προσδιορίζει άλλωστε την εντιμότητα και τη συνέπεια. Σε λόγους και πράξεις.

Κωνσταντίνος Ζέρβας
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης''
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη