23 Ιουν 2016

OXI AΠΟ ΤΗ ΝΔ

Από το βήμα του συνεδρίου του Economist το βράδυ της Τετάρτης, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε σαφές σήμα στο Μέγαρο Μαξίμου, όταν μίλησε για «δήθεν θεσμικές παρεμβάσεις που μόνο σκοπό έχουν τη διαχείριση της επερχόμενης εκλογικής ήττας».
 
 
 
 
 
 
Ως εκ τούτου στο επιτελείο του προέδρου της Ν.Δ. δεν αναμένουν ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα για την αλλαγή του εκλογικού νόμου από τη σημερινή συνάντηση του με τον ΑΛέξη Τσίπρα και το μόνο που θα συζητήσει επί της ουσίας το κόμμα είναι η επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση.
 
 
Το μόνο σημείο που θα ζητήσει η Ν.Δ. επί του εκλογικού νόμου για λόγους αρχής είναι η κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών, αλλά και σε αυτό το πεδίο υπάρχει προβληματισμός για τις σκοπιμότητες της κυβέρνησης.
 
 
Και αυτό διότι, όπως λένε στη Ν.Δ., δεν μπορεί να αποκλειστεί προσπάθεια αλλοίωσης του εκλογικού σώματος. Ήδη, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Ν.Δ. Νικήτας Κακλαμάνης είπε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται να ενσωματωθεί στην Α’ Αθήνας, ο Υμηττός, ο Βύρωνας και η Δάφνη, μια κίνηση που θα αλλάξει τα εκλογικά δεδομένα.
 
 
Την ίδια στιγμή ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης από τη Θεσσαλονίκη ανέδειξε το επόμενο στάδιο της στρατηγικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όχι έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έναντι των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης που θα στηρίξουν ενδεχομένως το σχέδιο της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο.
 
 
Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι οι βουλευτές και τα κόμματα που θα ψηφίσουν υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου «θα θεωρηθούν από την κοινή γνώμη ως υποστηρικτές του σχεδίου του Αλέξη Τσίπρα», ενώ έδωσε έμφαση στην εκτίμηση ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι «να εμποδίσει την έλευση του Κυρ. Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη