22 Ιουλ 2016

Στις 6 το απόγευμα έγινε η επίθεση των τρομοκρατών στο Μόναχο

Για έξι νεκρούς μέχρι στιγμής κάνει λόγο η εφημερίδα Bild αναφέροντας πως οι δράστες της επίθεσης ήταν τρεις 

Για τρεις επιβεβαιωμένους νεκρούς από την επίθεση που έλαβε χώρα πριν λίγη
ώρα σε εμπορικό κέντρο του Μονάχου, όπου ένας άγνωστος άνδρας άνοιξε πυρ αδιακρίτως ενάντια στο πλήθος, κάνει λόγο το γερμανικό δίκτυο NTV, επικαλούμενο το βαυαρικό υπουργείο εσωτερικών.

H Bild ωστόσο κάνει λόγο για τον διπλάσιο αριθμό θυμάτων, 6 μέχρι στιγμής, ενώ αναφέρει πως οι δράστες της επίθεσης ήταν στην πραγματικότητα τρεις. 

Για «τουλάχιστον έξι» νεκρούς «και άγνωστο αριθμό τραυματιών» στο εμπορικό κέντρο «Olympia» κάνει λόγο το περιοδικό Focus, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην αστυνομία του Μονάχου.

Την ίδια ώρα, στα γερμανικά μέσα επικρατεί σύγχυση τόσο αναφορικά με τον αριθμό των θυμάτων όσο και με τον αριθμό των σημείων όπου σημειώθηκαν πυροβολισμοί. 

Ορισμένα γερμανικά μέσα, όπως η τοπική εφημερίδα Merkur, αναφέρουν ότι, λίγο μετά από την επίθεση, σημειώθηκαν  πυροβολισμοί στις τοποθεσίες Karlsplatz, Stachus και Odeonplatz, με το τελευταίο σημείο να απέχει περίπου 7 χλμ από το εμπορικό κέντρο Olympia.

Σύμφωνα με το Deutche Welle, η κατάσταση είναι συγκεχυμένη, ενώ όπως υπογραμμίζουν τα γερμανικά ΜΜΕ είναι ακόμη νωρίς να ειπωθεί κάτι αναφορικά με τον δράστη/ τους δράστες της επίθεσης ή τα ενδεχόμενα κίνητρα. Πάντως πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερους δράστες.
Για την ώρα υπάρχουν συστάσεις προς τους πολίτες μέσω του λογαριασμού twitter της αστυνομίας του Μονάχου να αποφύγουν τις επόμενες ώρες δημόσιους χώρους. Παράλληλα ήδη έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε μέσα μεταφοράς, τραμ, τρένο και λεωφορεία στο Μόναχο.


Πυροβολισμοί σε ώρα αιχμής


Στο μεταξύ η περιοχή αυτήν ώρα έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις σε ακτίνα 500 μέτρων, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι μέσα στο εμπορικό κέντρο βρίσκονται ακόμη πολλοί εργαζόμενοι αλλά και απλοί πολίτες που έκαναν τα ψώνια τους. Εικόνες τηλεοπτικών συνεργείων δείχνουν δεκάδες ασθενοφόρα να βρίσκονται αυτή τη στιγμή έξω από το εμπορικό κέντρο.
Σύμφωνα με το Spiegel το περιστατικό έλαβε χώρα γύρω στις 18.00. Ας σημειωθεί ότι πρόκειται για το παλαιότερο και μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του Μονάχου, το οποίο είναι ιδιαίτερα προσφιλές τόσο στους κατοίκους του Μονάχου όσο και σε τουρίστες, ενώ όπως σημειώνουν γερμανικά μέσα η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη τα απογεύματα της Παρασκευής.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη