20 Ιουλ 2016

Ο Σίμος πήρε τ όπλο του: «Μπούμερανγκ οι κατασκευασμένες καταγγελίες τους…»

Απάντηση της δημοτικής αρχής του δήμου Νεάπολης-Συκεών στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «ΑΥ.Ρ.Α.» για το θέμα της διαβούλευσης για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον
Προϋπολογισμό


Με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση-Δελτίο Τύπου της δημοτικής παράταξης «ΑΥ.Ρ.Α.» σχετικά με την «Κατάρτιση Τεχνικού Προγράμματος και Προϋπολογισμού 2017» του δήμου Νεάπολης-Συκεών, από τη δημοτική αρχή του δήμου, και για την αποκατάσταση της αλήθειας, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση-απάντηση:

«Δυστυχώς οι συντάκτες της ανακοίνωσης-Δελτίου Τύπου της Αυτόνομης Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης, στην απέλπιδα προσπάθειά τους να… ανακαλύψουν αιτίες και αφορμές προκειμένου να επιτεθούν στον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, για μια ακόμη φορά διολίσθησαν σε επικίνδυνες τακτικές, φθάνοντας στο σημείο να κατασκευάσουν ψευδή γεγονότα και να τα χρησιμοποιήσουν ως… ‘‘υπερόπλο’’ για να στηρίξουν τις απαράδεκτες και συκοφαντικές καταγγελίες τους.
»Με αφορμή την αποστολή επιστολής σε εκατοντάδες συλλόγους, φορείς, σωματεία, Ενώσεις, σχολικές και εκπαιδευτικές κοινότητες, εκπροσώπους παραγωγικών κλάδων, κ.λπ., όπως επίσης σε πρώην και νυν Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους, με την οποία προσκλήθηκαν να καταθέσουν εγγράφως τις προτάσεις τους για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του 2017, οι συντάκτες της καταγγελίας επενδύουν συνειδητά και σκόπιμα σε παραποιημένα γεγονότα, και στηριζόμενοι σε αυτά εξαπολύουν την απαράδεκτη και αστήρικτη επίθεσή τους στη διοίκηση του δήμου, θέλοντας προφανώς να καλύψουν έτσι τη δική τους ανεπάρκεια και απουσία.
»Για την ιστορία της υπόθεσης να τους υπενθυμίσουμε ότι η επιστολή που εστάλη στους εκατοντάδες παραλήπτες της αποτελεί μόνο ένα μέρος της ουσιαστικής διαδικασίας της Διαβούλευσης, που ο δήμος μας υλοποιεί με συνέπεια εδώ και πολλά χρόνια. Η επιστολή αυτή άρχισε να παραδίδεται ιδιοχείρως από τον κλητήρα του δήμου από τις 17 Ιουνίου, για να ολοκληρωθεί σταδιακά τις αμέσως επόμενες ημέρες, και πολύ πριν από την ημερομηνία που αναφέρεται στην καταγγελία (6 Ιουλίου). Είναι λογικό ότι μέσα σε μια ημέρα είναι αδύνατον να γίνει η παράδοση στο σύνολο των παραληπτών, εάν κάποιος απουσιάζει από τη διεύθυνση κατοικίας του, οπότε ο κλητήρας χρειάζεται να επανέλθει.
»Αδιάψευστος μάρτυρας αποτελεί ο ίδιος ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της ΑΥ.Ρ.Α. κ. Χρήστος Γιαρένης, ο οποίος παρέλαβε ενυπόγραφα την επιστολή στις 22 Ιουνίου, όπως το ίδιο συνέβη με το 90% των παραληπτών που έλαβαν την επιστολή-πρόσκληση έως τις 30 Ιουνίου.
»Στις 6 Ιουλίου, που οι καταγγέλλοντες αναφέρουν ψευδώς ως ημερομηνία παραλαβής της επιστολής, έγινε η επαναληπτική αποστολή της με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) ως υπενθύμιση του γεγονότος και της πρόσκλησης. Και όπως εμείς τουλάχιστον είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο δεν ακολουθεί τη λογική και την πρακτική του δημοσίου περί των εργάσιμων ημερών. Εξ όσων εμείς γνωρίζουμε, επίσης, τα e-mail παραμένουν ανοικτά όλο το 24ωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδας.
Και μ’ αυτή την κοινή λογική ορθώς ορίσθηκε ως ημέρα αποστολής και η Κυριακή 10 Ιουλίου, θεωρώντας δεδομένη τη δυνατότητα να απαντήσει κανείς και την ημέρα αυτή, έχοντας στη διάθεσή του σχεδόν έναν μήνα. Και επανήλθαμε με e-mail με δική μας επιλογή και χωρίς να έχουμε ουδεμία τυπική υποχρέωση, παρά μόνο καθοδηγούμενοι από το ενδιαφέρον και την ουσιαστική πίστη μας στη διαδικασία της διαβούλευσης, για την οποία πρωτοβουλία τώρα γινόμαστε κατηγορούμενοι!
»Με βάση τα παραπάνω πραγματικά γεγονότα γίνεται απολύτως σαφές ότι τα στελέχη της δημοτικής αυτής παράταξης έπεσαν θύματα της δικής τους βεβιασμένης πρωτοβουλίας. Έτσι, είναι αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουν οι ίδιοι την καταγγελία τους, η οποία επιστρέφει σ’ αυτούς ως μπούμερανγκ, και να δώσουν οι ίδιοι εξηγήσεις στους συμπολίτες μας για το είδος και το επίπεδο της αντιπολίτευσης που επέλεξαν να ασκήσουν, από το οποίο εκτίθενται αποκλειστικά και μόνο οι ίδιοι, και ουδείς άλλος.
»Εκτός εάν η καταγγελία αυτή είναι προϊόν κακής ενημέρωσης των συντακτών της ή ελλιπούς μνήμης, οπότε θα περιμένουμε το λάθος να αναγνωρισθεί και δημοσίως και οι ίδιοι να αποκαταστήσουν την αλήθεια που τόσο παραποιούν».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη