14 Ιουλ 2016

Ο έφηβος βουλευτής Αρκαδίας που «τα έχωσε» στον Φίλη για την κατάργηση των παρελάσεων και της προσευχής!

Ο έφηβος βουλευτής Αρκαδίας που «τα έχωσε» στον Φίλη για την κατάργηση των παρελάσεων και της προσευχής!
Σε πολύ δύσκολη θέση βρέθηκε ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, στο άκουσμα της
κριτικής που του έγινε από τον έφηβο βουλευτή Αρκαδίας, Φώτη Μουρούτσο (μαθητή 2ου Λυκείου Τρίπολης, με καταγωγή από το Καλονέρι Γορτυνίας), στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Βουλής των Εφήβων.
Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της Αθήνας, ο έφηβος βουλευτής Αρκαδίας κατηγόρησε τον κ. Φίλη πως οι απόψεις του για την κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων και της πρωινής προσευχής σε συνδυασμό με την αλλαγή στον τρόπο διδασκαλίας των θρησκευτικών στρέφονται κατά της εθνικής μας ταυτότητας.
Ο υπουργός Παιδείας απάντησε και στην κριτική που δέχθηκε από τον έφηβο βουλευτή Αρκαδίας, Φώτη Μουρούτσο, για την αμφισβήτηση της ανάγκης, όπως είπε, τόσο της πρωινής προσευχής στα σχολεία, όσο και της διδασκαλίας των θρησκευτικών, αλλά και των παρελάσεων.
«Δεν θα πάμε μπροστά αν δεν αναγνωρίζουμε και τη αντίθετη άποψη. Είναι παράλογο ένα σχολείο που είναι κοσμικό, να μετατρέπεται σε θρησκευτικό. Θέλουμε ένα "ουδετερόθρησκο" σχολείο και όχι ένα κατηχητικό σχολείο. Να μην παρεμβαίνει η επικρατούσα θρησκεία που είναι η χριστιανική. Ένα σχολείο που θα δίνει πληροφορίες για όλες τις θρησκείες. Όταν δίπλα σας κάθεται ένας μαθητής με γονείς μουσουλμάνους δεν θα θέλατε να μάθετε τι πιστεύει», απάντησε ο κ. Φίλης, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ενώ αναφερόμενος στις μαθηματικές παρελάσεις, επεσήμανε: «Δεν είναι λιγότερο Έλληνες τα παιδιά που παρελαύνουν με το ζόρι ή που για αυτά είναι ρουτίνα η προσευχή. Τα εξωτερικά στοιχεία δεν καθορίζουν τον εσωτερικό κόσμο μας. Οι παρελάσεις καθιερώθηκαν από το 1937 επί δικτατορίας του Μεταξά. Αυτές δεν αποτελούσαν στοιχεία εθνικής ταυτότητας του παιδιού, αλλά στοιχείο φρονηματισμού. Οι εθνικοί επέτειοι έχει σημασία να διδάσκονται με γιορτές και όχι με βηματισμό στρατιωτικών αγημάτων». «Η βάση της εθνικής μας ταυτότητας είναι η δημοκρατία», κατέληξε ο κ. Φίλης.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη