23 Ιουλ 2016

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ!

Ήρθη η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία κηρύχθηκε το Μόναχο εν μέσω μαζικής επιχείρησης για τον εντοπισμό
τυχόν συνεργών του ενόπλου που άνοιξε αδιακρίτως πυρ στο εμπορικό κέντρο Olympia. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης είναι νεκρός και -βάσει όλων των ενδείξεων- έδρασε μόνος.
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, πρόκειται για έναν 18χρονο γερμανο-ιρανό, κάτοικο Μονάχου για αρκετά χρόνια. Δεν είχε ποινικό μητρώο και τα κίνητρά του είναι προς το παρόν άγνωστα.
Δέκα είναι οι νεκροί -μεταξύ αυτών και ο δράστης- και περίπου 20 οι τραυματίες, εκ των οποίων τρεις σε κρίσιμη κατάσταση. Μεταξύ των νεκρών είναι έφηβοι και μεταξύ των τραυματιών παιδιά, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.
Ο δράστης χρησιμοποίησε ένα πιστόλι και ξεκίνησε την επίθεση από εστιατόριο φαστ φουντ. Στη συνέχεια κινήθηκε σε άλλους χώρους του εμπορικού κέντρου, ανοίγοντας πυρ αδιακρίτως και στο τέλος αυτοκτόνησε. Η σορός του εντοπίστηκε σε δρόμο κοντά στο εμπορικό κέντρο.
Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης για τον εντοπισμό τυχόν άλλων ενόπλων, επιτράπηκε εκ νέου η κυκλοφορία των μέσων μαζικής μεταφοράς και ήρθη ο γενικός συναγερμός. Επί ώρες, όσο διήρκεσε η επιχείρηση, η αστυνομία καλούσε τον κόσμο να παραμείνει στο σπίτι και η πόλη ήταν υπό αποκλεισμό με τις ειδικές δυνάμεις να βρίσκονται παντού.
Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται προκειμένου να διευκρινιστούν τα κίνητρα του δράστη. Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα του δράστη και των θυμάτων.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη