Η σχέση των βιταμινών με την πρόληψη και
την αντιμετώπιση του καρκίνου έχει εντοπιστεί από τους επιστήμονες εδώ
και κάποιες δεκαετίες.
Κάποιες έρευνες έχουν δείξει ότι οι
υψηλές δόσεις βιταμίνης C μπορεί να έχουν κάποια αποτελέσματα κατά του
καρκίνου, ενώ έχει φανεί ότι τα κοκτέιλ βιταμινών μπορεί να παρατείνουν
τη ζωή κάποιων καρκινοπαθών.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας η
βελτίωση των επιπέδων της βιταμίνης D, ενδεχομένως βοηθά στην πρόληψη
του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου.
Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της
Καλιφόρνια, αναφέρουν ότι τα υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης D στον ορό,
συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.
Ο ερευνητής Cedric Garland δήλωσε ότι
ποσοτικοποίησε την ικανότητα επαρκών ποσοτήτων βιταμίνης D που
εμποδίζουν όλα τα είδη διηθητικού καρκίνου συνδυαστικά.
Όπως υποστήριξε, η νέα έρευνα
αποσαφηνίζει ότι ο μειωμένος κίνδυνος καρκίνου είναι μετρήσιμος στα 40
ng/ml, με επιπλέον όφελος στα υψηλότερα επίπεδα.
Στόχος της έρευνας ήταν να εντοπίσει τα επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου.
Σύμφωνα με τους ερευνητές η μελέτη
υποδεικνύει ότι η βελτίωση των επιπέδων της βιταμίνης D μπορεί να
αποτελέσει ένα σημαντικό όπλο πρόληψης.