15 Ιουλ 2016

Πασίγνωστη Ελληνική εταιρία ένα βήμα πριν το λουκέτο

Ο Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής μίλησε και αυτά που είπε δεν είναι καθόλου καλά για την εταιρία «θρύλο» στο χώρο του
παγωτού και του γλυκού.
«Για σημαντική αβεβαιότητα στην ομαλή και απρόσκοπτη συνέχιση της δραστηριότητας της Παγωτά Δωδώνη στην περίπτωση μη εξεύρεσης λύσης αναδιάρθρωσης του τραπεζικού δανεισμού της», έκανε λόγο στην έκθεση ελέγχου του για τη χρήση του 2015.
Σε άλλο σημείο, ο ορκωτός λογιστής αναφέρει πως το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας έχει καταστεί αρνητικό με συνέπεια να συντρέχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής του άρθρου 48, ενώ σημειώνεται πως η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με τις τράπεζες για αναδιάρθρωση του δανεισμού της ώστε να καταστεί βιώσιμος και εξυπηρετήσιμος.
Σχετικά με την πορεία των οικονομικών μεγεθών της Παγωτά Δωδώνη τα ίδια στελέχη ανέφεραν πως: «Η Παγωτά Δωδώνη όλα τα χρόνια της κρίσεως και παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες της αγοράς παρουσιάζει κερδοφορία. Οι ζημιές που εμφανίζονται προήλθαν από μια έκτακτη δαπάνη για να διαγραφούν παλαιά χρέη».
Σημειώνεται πως πέρυσι ο τζίρος της εταιρείας υποχώρησε κάτω από τα 10 εκατ. ευρώ, όταν το 2014 ήταν 10,249 εκατ. ευρώ και το 2012 11,367 εκατ. ευρώ.
Το 2007, η εταιρεία εξαγοράσθηκε από το επενδυτικό γκρουπ NBGI και το 2012 το εργοστάσιό της καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ το 2013 η εταιρεία υλοποίησε επένδυση 2 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση του εργοστασίου της.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη