9 Ιουλ 2016

Tον έστειλαν… αδιάβαστο!

Στο μόνο που συμφωνεί ο Παναγιώτης Κουρουμπλής με τον εκλογικό νόμο που που κατατέθηκε στη Βουλή είναι η
ψήφος στα 17.
Ο υπουργός Εσωτερικών μάλιστα είχε προβλέψει μεικτό σύστημα εκλογής, κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών (έλεγε ότι καμία εκλογική περιφέρεια δεν είχε περισσότερους από οκτώ βουλευτές), μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 250, μείωση του μπόνους των εδρών σε 27 (με την προϋπόθεση ότι το κόμμα που θα εισπράξει το μπόνους θα συγκέντρωνε τουλάχιστον 41% των ψήφων) και καθιέρωση της απλής αναλογικής μόνον για την εκλογή 270 βουλευτών.
Όπως γράφει ο «ΒΗΜΑτοδότης ο υπουργός είχε θεσπίσει ειδικό άρθρο για την υποχρεωτική εσωκομματική δημοκρατία, δηλαδή οι υποψήφιοι βουλευτές για κάθε κόμμα να επιλέγονται μέσω προκριματικών εκλογών.
Όταν λοιπόν έμαθε ο πρωθυπουργός, αλλά  το τελευταίο, φαίνεται πως έστειλαν… αδιάβαστο τον υπουργό!
Παρ” όλα αυτά συμφώνησε με τις αλλαγές και διατήρησε τη θέση του…
Λίγο νομίζετε ότι είναι αυτό; Πρώτος τη τάξει υπουργός;
Όπως αντιλαμβάνεστε τώρα ο κ. Κουρουμπλής είναι αναγκασμένος να ενημερώνει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να υπερασπίζεται στη Βουλή έναν νόμο που ο ίδιος δεν συνέβαλε στη σύνταξή του, μόνον και μόνον για να μην υπάρξει ρήγμα στις ενδοκυβερνητικές σχέσεις.
Ακόμη και στο Μαξίμου κατάλαβαν πως «κάτι τρέχει με τον Κουρουμπλή» γι” αυτό και του τηλεφώνησαν για να τον βολιδοσκοπήσουν αν θα ψηφίσει ή όχι τον καινούργιο νόμο. Και τι νομίζετε ότι απάντησε: «Είναι δυνατόν να μην τον ψηφίσω;».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη