6 Αυγ 2016

ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ «ΚΕΡΑΜΙΔΑ» ΓΙΑ 2,2 ΕΚ. ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ Ο ΕΝΦΙΑ

Στοιχεία από την προσωρινή επεξεργασία των φετινών εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο
Οικονομικών το οποίο οργανώνει επικοινωνιακή εκστρατεία ενόψει της αποστολής των περίπου 6,5 εκατομμυρίων εκκαθαριστών το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.Αν και το υπουργείο υποστηρίζει ότι με τις μεταβολές που υπήρξαν φέτος τόσο στις αντικειμενικές αξίες όσο και στους συντελεστές υπολογισμού του φόρου, τα 9 στα 10 φυσικά πρόσωπα θα πληρώσουν τα ίδια με πέρυσι ή θα επιβαρυνθούν με ποσά που δεν θα υπερβαίνουν τα 10 ευρώ, εντούτοις από την ίδια την ανακοίνωση προκύπτει ότι συνολικά 2,2 εκατ. ιδιοκτήτες θα πληρώσουν από 50 ευρώ και  σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν και τις 3.000 ευρώ.
Συνολικά ο αριθμός όσων θα πληρώσουν περισσότερα ανέρχεται σε 2,2 εκατομμύρια και αντιστοιχεί στο 30% του συνόλου ιδιοκτητών.
Συγκεκριμένα, βαρύ θα πέσει το χαράτσι σε ιδιοκτήτες ακινήτων των οποίων ακίνητη περιουσία ανέρχεται στα 200,000 ευρώ αλλά και στις επιχειρήσεις που θα κληθούν να καταβάλλουν συμπληρωματικό φόρο ακόμη και για τα ακίνητα που χρησιμοποιούν για την άσκηση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.
Συνολικά αυξημένο συμπληρωματικό φόρο θα πληρώσουν 400.000 πρόσωπα και επιχειρήσεις
Από τα στοιχεία τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών και αποκαλύπτουν ότι το μεγαλύτερο μέρος της εκκαθάρισης έχει ήδη γίνει – άσχετα αν τα ραβασάκια προετοιμάζεται να αναρτηθούν μετά τον Δεκαπενταύγουστο για ευνόητους λόγους- προκύπτει ότι:
  • Το 3,8% περίπου των πολιτών (πάνω από 270,000) θα πληρώσουν επιπλέον από 50 ευρώ και πάνω.
  • Το 5,8% περίπου των φυσικών προσώπων (πάνω από 420,000) θα πληρώσει επιπλέον από 10-50 ευρώ.
  • Το 21% των φυσικών προσώπων (πάνω από 1,5 εκ.) θα πληρώσουν ελάχιστα παραπάνω (από 1 λεπτό έως 10 ευρώ).
  • Το 34% των φυσικών προσώπων (πάνω από 2,4 εκ) θα πληρώσουν λιγότερο σε σχέση με πέρυσι
  • Το 35% των φυσικών προσώπων (πάνω από 2,5 εκ.) θα πληρώσουν ακριβώς το ίδιο.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη