17 Αυγ 2016

ΘΡΥΨΑΛΑ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ.
ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ.







Ανασχηματισμός και μετά εκλογές το σχέδιο Τσίπρα ο οποίος ταραγμένος και ήδη απερχόμενος προσπαθεί να κρατήσει ότι μπορεί από μια βάση που πίστεψε στον ίδιο αλλά όλα ήταν μια ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΤΑΠΑΤΗ κατά δήλωση του ιδίου.

Οι μετρήσεις της τελευταίας στιγμής που είναι πάνω στο γραφείο του πρωθυπουργού κάθε άλλο παρά ευοίωνες είναι καθώς υπάρχει κάθετη πτώση στην εκλογική δύναμη του κόμματος του και μάλιστα είναι τόση η πτωτική πορεία που δεν μπορεί να εκτιμηθεί σε περίπτωση που οι κραδασμοί και οι φόροι του χειμώνα αποτελέσουν γεγονός πριν την κάλπη και τότε θα υπάρχει πραγματική καθίζηση που θα είναι ένα νούμερο προς έκπληξη ως ποσοστιαία δύναμη.

Ηδη όπως έγκυρες (και όχι κατά το κοινώς λεγόμενο δημοσιογραφικά αλλά εγκυρότατες και να αν όχι ας τις διαψεύσουν περιμένουμε) πληροφορίες κάνουν λόγο οι εισηγήσεις είναι εκλογές και ο κ.Τσίπρας είναι μόνος του να το πάει μέχρι τέλους γιατί όπως υποστηρίζει επιχειρηματολογώντας δεν μπορεί να προκηρύξει εκλογές τη στιγμή που έχει πολλάκις πει ότι αυτές θα γίνουν το 2019.

Ο πρωθυπουργός είναι ανήσυχος και για κάτι ακόμη. Στις κρυφές μετρήσεις οι συνεταίροι του ΑΝΕΛ και ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ βλέπουν με το κυάλι το όριο εισόδου στη Βουλή με τους πρώτους να έχουν καταλάβει ήδη ότι το παιχνίδι έχει λάβει τέλος και τους δεύτερους να παρουσιάζουν μεγάλη ποσοστιαία φθορά προς την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (είναι οι αρκετές χιλιάδες Βορειοελλαδιτών δεξιών ψηφοφόρων που επειδή δεν ήθελαν να ψηφίσουν κάτι άλλο το έριξαν στην ... ''παλαβή'' και είπαν να το ρίξουν στον Λεβέντη ως ψήφος διαμαρτυρίας αντί να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ).

Πάντως η συντριπτική μερίδα του λέοντος των αναποφασίστων και των φηφοφόρων της ΝΔ που έφυγαν προς στιγμή πιστεύοντας στις ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ επιστρέφουν σωρηδόν στο ... μαντρί (πριν τους φάει ο λύκος-κατά ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ Ε.ΑΒΕΡΩΦ) παίρνοντας μαζί τους και κεντρώους ψηφοφόρους που βλέπουν ότι το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ δεν μπορούν να πετύχουν κάτι περισσότερο (για το δε ΠΟΤΑΜΙ τα μαντάτα είναι περίπου τα ίδια με τους ΑΝΕΛ γεγονός που αποδεικνύει ότι ο διεμβολισμός της ΝΔ βρίσκει στον στόχο απολύτως επιτυχώς).

Από εκεί και πέρα ΚΚΕ και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έχουν μια σταθερότητα στις δυνάμεις τους με τους κόκκινους να δέχονται πολλούς αριστερούς ψηφοφόρους που κι αυτοί ενίσχυσαν τον ΣΥΡΙΖΑ για να δουν τα όνειρα των παππούδων τους να γίνονται πράξη (αριστερή κυβέρνηση στην ΕΛΛΑΔΑ).

Τέλος ο Κ. Μητσοτάκης αναδεικνύεται τελικώς σε πρόσωπο μορφή στην πολιτική σκακιέρα γιατί ξεκινώντας την πορεία του με την εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ όλοι προεξοφλούσαν εξαιτίας των λόγων του ως Υπουργού ότι δεν θα μπορεί να σταθεί αλλά μάλλον ο κόσμος και μετά την οδυνηρή ιστορία με τον νυν πρωθυπουργό και τα όσα έλεγε προεκλογικά και έπραξε τα χειρότερα τελικώς επιθυμεί αλήθεια όσο πικρή κι αν είναι απλώς να έχει ορίζοντα και ρεαλιστική βάση για έξοδο από την ύφεση και την κρίση.




ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ
Σε ρυθμιστικό παράγοντα των εξελίξεων που μπορεί να δρομολογηθούν στην κυβέρνηση και το κόμμα αναδεικνύεται ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτης, καθώς το όνομά του έχει πέσει στο τραπέζι των μυστικών συσκέψεων που πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας με τους στενούς του συνεργάτες αναφορικά με το πρόσωπο που θα ήταν καταλληλότερο για να αναλάβει τα ηνία του κόμματος. Εφόσον το σενάριο της μετακίνησης του Π. Σκουρλέτη από την κυβέρνηση στο κόμμα και συγκεκριμένα στη θέση του γραμματέα της Κ.Ε. επαληθευτεί, τότε είναι βέβαιο ότι θα επηρεάσει σημαντικά τις σχέσεις της Κουμουνδούρου με το Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο μιας νέας δημιουργικής πορείας, που θα εξυπηρετεί τον στρατηγικό σχεδιασμό της Αριστεράς σε βάθος χρόνου στη διακυβέρνηση της χώρας.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη