12 Αυγ 2016

Ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει νηστικούς τους αναπληρωτές!!Κόβει τις "καραβάνες" της φιλανθρωπίας!!


Με 600 ευρώ το μήνα ένας δάσκαλος σε ένα νησί δεν μπορούσε να ζήσει με αξιοπρέπεια. Σήμερα όμως με τα ίδια χρήματα μπορεί σύμφωνα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Το 2012 μετά τις οριζόντιες μνημονιακές  περικοπές στους μισθούς του ενιαίου μισθολογίου by ΠΑΣΟΚ η Πολιτεία διαπίστωσε πως οι αναπληρωτές δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν σε στοιχειώδεις πια ανάγκες τους.Αυξήσεις δεν μπορούσαν να λάβουν λόγω Τρόικας όπως και σήμερα βέβαια.Τότε με εμνευστή τον Κ.Αρβανιτόπουλο είχε θεσμοθετηθεί η Δωρεάν σίτιση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι υπηρετούσαν μακριά από τα σπίτια τους.


Τότε βέβαια η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σφοδρή ... Επέστρεφαν τις "καραβάνες" του Αρβανιτόπουλου :

"Με «φιλανθρωπίες» εποχής Φρειδερίκης σχεδιάζει κατά τα φαινόμενα η μνημονιακή κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την έσχατη ένδεια στην οποία καταδικάζει τους εργαζόμενους η πολιτική της. Μόνον έτσι μπορεί να γίνει κατανοητή η δήλωση του υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου που «επιτρέπει» στους αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς της περιφέρειας να σιτίζονται στις Λέσχες Αξιωματικών, αφού ο πετσοκομμένος από την ίδια την κυβέρνηση μισθός τους δεν τους φτάνει για να φάνε.  
Ωστόσο, οι εκπαιδευτικοί δεν είναι επαίτες και δεν θα γίνουν θαμώνες κανενός «Στρατού Σωτηρίας» της απέραντης Ειδικής Οικονομικής Ζώνης, όπως η τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού ευαγγελίζεται για τη χώρα μας. Οι εκπαιδευτικοί είναι οι λειτουργοί της Δημόσιας Παιδείας του τόπου μας, που η μνημονιακή κυβέρνηση έχει βαλθεί να κατεδαφίσει, είναι οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται να μορφώσουν τα παιδιά αυτού του λαού, που οι κυβερνώντες, με κάθε τους μέτρο, βυθίζουν ολοένα και βαθύτερα στην ανέχεια.  
Τους επιστρέφουμε τις καραβάνες της «φιλανθρωπίας»! 
Οι ανυποχώρητοι, μαζικοί αγώνες και η αντίσταση παντού, στους δρόμους, στους χώρους εργασίας, στα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με πείσμα και αλληλεγγύη, μέχρι την ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης και της πολιτικής της είναι η δική μας απάντηση."   

Σήμερα ο Μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ καταργεί τις καραβάνες κι αφήνει νηστικούς τους αναπληρωτές!!

Με έγγραφό της η 79η Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής ενημερώνει τις στρατιωτικές λέσχες, οι οποίες παρείχαν σίτιση στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, ότι από 1η Σεπτεμβρίου 2016 αίρεται-καταργείται η δυνατότητα πρόσβασης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών του Υπουργείου παιδείας στους τόπους που υπηρετούν, στις παροχές σίτισης που εξασφαλίζουν οι Στρατιωτικές Λέσχες.

 Δείτε εδώ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη