17 Αυγ 2016

Εκατοντάδες επισκέπτες στον «Τρανό Χορό» της Σαμαρίνας - Αγωνία για τη Μεγάλη Παναγιά (VIDEO)

Εκατοντάδες επισκέπτες στον «Τρανό Χορό» της Σαμαρίνας - Αγωνία για τη Μεγάλη Παναγιά (VIDEO)

Εκατοντάδες επισκέπτες βρέθηκαν και φέτος στην Σαμαρίνα Γρεβενών για τον εορτασμό της Μεγάλης Παναγιάς και την αναβίωση του «Τρανού Χορού» (του γνωστού Τσιάτσιου)που πραγματοποιείται στο προαύλιο της Εκκλησίας στις 16 Αυγούστου.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Γρεβενών Δαβίδ κάλεσε τους φορείς και τους Πιστούς να συνδράμουν αφού όπως τόνισε δεν περισσεύει κανείς και ολοι μαζί πρέπει να συμβάλουν για την διάσωση του Ιερού Ναού της Μεγάλης Παναγίας που Κινδυνεύει με κατάρρευση. (ένα θέμα που ανέδειξε το τελευταίο διάστημα ο greveniotis.gr καθώς και ο Δημοσιογράφος του West Channel Δημήτρης Βακρατσάς).

Όλα ξεκίνησαν από την επίσκεψη του Γρεβενιώτη δικηγόρου Ανδρέα Πάτση μετά από την πρόσκληση του πρώην προέδρου και τοπικού συμβούλου της Σαμαρίνας Γιώργου Λιούπα και προσωπικού φίλου του, να επισκεφτεί την Εκκλησία της Μεγάλης Παναγίας οπου και γνώρισε το πρόβλημα σε όλη του τη διάσταση και νιώθοντας την αγωνία του Ιερέα και των κατοίκων, συντάχθηκε μαζί τους ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα.
Μετά την απόφαση του Μητροπολίτη Γρεβενών κ.κ.Δαβίδ να δημιουργήσει επιτροπή διάσωσης της Μ.Παναγίας , ο κ.Πάτσης δήλωσε πως θα συνδράμει με το ποσό των 10.000 Ευρώ ωστε να γίνουν προσωρινά έργα αντιστήριξης του Μνημείου μέχρι να βρεθούν χρήματα για τις μελέτες και την ολοκλήρωση της επισκευής του.

Τις εκδηλώσεις στην Ορεινή Σαμαρίνα τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Βαγγέλης Σημανδράκος, ο Δήμαρχος Γιώργος Δασταμάνης, ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Γρεβενών & π. Δήμαρχος Δημοσθένης Κουπτσίδης, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Νικόλαος Καραπάνος, ο Βουλευτής Γρεβενών Χρήστος Μπγιάλας, οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και π.Υπουργοί Μάξιμος Χαρακόπουλος και Κώστας Γκιουλέκας, ο πρώην Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, ο Πρώην Βουλευτής Γρεβενών Τιμολέων Κοψαχείλης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός , Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της τ.κ Σαμαρίνας Γιάννης Λυγούρας, ο Πρώην Πρόεδρος της Σαμαρίνας και Τοπικός Σύμβουλος Γιώργος Λιούπας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας Ταξίαρχος Παναγιώτης Ντζιοβάρας, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Γρεβενών Χρήστος Ζαμπούρας, και ο Δημοσιογράφος του West Channel Δυτικής Μακεδονίας Δημήτρης Βακρατσάς.

samarina 2016a

samarina 2016aa

samarina 2016bb

samarina 2016cc

Media

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη