4 Σεπ 2016

16χρονη αυτοκτόνησε γιατί διέρρευσε φωτογραφία της στο διαδίκτυο

Μια 16χρονη κοπέλα από την
Μεγάλη Βρετανία προχώρησε σε μια απονενοημένη πράξη, φοβούμενη πως θα την κατηγορήσουν για ρατσισμό. Μια φωτογραφία της διέρρευσε στο διαδίκτυο, στην οποία είχε σκούρο δέρμα και μαντήλα. Όπως αναφέρει η Daily Mail, αυτή η φωτογραφία ευθύνεται για την αυτοκτονία της.
Η Phoebe Connop είχε πρόσφατα ξεκινήσει μια διαδικτυακή σχέση με έναν άνδρα ασιατικής καταγωγής. Επεξεργάστηκε μια φωτογραφία και την έστειλε σε φίλους λέγοντάς τους πως μόνο με αυτόν τον τρόπο και την εμφάνιση θα μπορούσε να κερδίσει την συγκατάθεση των γονιών του.
Όμως η φωτογραφία διέρρευσε και η 16χρονη αποφάσισε να κρεμαστεί.

Ένας ερευνητής από την αστυνομία που ασχολείται με την υπόθεση δήλωσε για το περιστατικό: «Μιλώντας με τους φίλους της κάποιες εβδομάδες μετά το θάνατό της, ανακαλύψαμε ότι η εικόνα έχει κυκλοφορήσει πέρα από τα άτομα που ήθελε εκείνη. Υπήρξαν κάποιες αρνητικές αντιδράσεις και εκμυστηρεύτηκε σε έναν φίλο της, ο οποίος απέσυρε τη φωτογραφία μετά από αίτημά της, ότι φοβόταν για το ποια μπορεί να ήταν η αντίδραση από την ασιατική κοινότητα στην περιοχή της».
Ο πατέρας της ωστόσο λέει ότι δεν του είχε δείξει κάποιο δείγμα ότι θα έκανε αυτή την πράξη και δεν του είχε πει για τους φόβους της. Σημειώνοντας το συμπέρασμα της αυτοκτονίας, o ιατροδικαστής είπε ότι δεν μπορεί να πει κάτι για να παρηγορήσει τους γονείς εκφράζοντας μόνο τα συλλυπητήριά του ενώ φίλοι και συμμαθητές της δεν μπορούν να πιστέψουν πόσο άδικα χάθηκε.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη