15 Σεπ 2016

ΣΟΚ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ κ.ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ"" ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ"" ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ!!!

 ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ Ο ΧΩΡΟΣ-ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ....
Αποκαλυπτικός ήταν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σερρών και προϊστάμενος των Ελεγκτών δημόσιας Υγείας κ. Χρήστος Βουλγαρίδης για το κέντρο ""φιλοξενίας ""προσφύγων στις Σέρρες.
Σε συνέντευξή του σε τοπικό ΜΜΕ ο κ. Βουλγαρίδης αποκάλυψε τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν.
Ο κ.  Βουλγαρίδης τόνισε ότι ο χώρος δεν μπορεί να φιλοξενήσει λόγο έλλειψης υποδομών πάνω από 50 πρόσφυγες , πόσο μάλλον τους υπάρχοντες 500 .Είπε επίσης ότι υπάρχουν ελάχιστα ντουζ και τουαλέτες ενώ η περιοχή είναι ακατάλληλη για φιλοξενία λόγω των κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν.
Τόνισε επίσης ότι δεν υπάρχει διοικητική δομή ,δεν υπάρχει υπεύθυνος αλλά μόνο η ""συντονίστρια"" κ. Τάπα για την οποία αναρωτήθηκε τι συντονίζει....
Δεν παρέλειψε επίσης να αναφέρει ότι δεν επιτρέπουν στις  υγειονομικές υπηρεσίες να παρέμβουν  και ότι μπορούν να κάνουν μόνο μυοκτονίες και καθαρισμό ΄στην περίμετρο  εκτός του χώρου φιλοξενίας.
Για το θέμα του εμβολιασμού των προσφύγων είπε ότι οι υγειονομικές υπηρεσίες  δεν έχουν καμία ενημέρωση και δεν τους δίνουν καμία αρμοδιότητα  . 
Τον Χειμώνα είπε , όταν οι κλιματολογικές συνθήκες θα είναι δυσμενείς  υπάρχει κίνδυνος να προκύψουν προβλήματα υγείας στους πρόσφυγες.
Τόνισε επίσης ότι οι υπηρεσίες υγείας δεν ρωτήθηκαν για τον χώρο τον οποίο υπέδειξε η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών ΄, ότι ο χώρος  είναι ακατάλληλος και ότι κατά την άποψη του κατάλληλος χώρος για κέντρο φιλοξενίας θα ήταν οι κατασκηνώσεις της Χρυσοπηγής.
Εμείς είπε, από την πλευρά μας και όπως οφείλαμε  κάναμε την έκθεσή μας την οποία δώσαμε στην Αντιπεριφέρεια και κοινοποιήθηκε στον αρμόδιο υπουργό .



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη