19 Σεπ 2016

ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ-ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ!!!

Με πρόσχημα την έλλειψη κονδυλίων οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατάργησαν την σχολή κρεοπωλών στα Σέρρας που είχε δημιουργηθεί επι κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά και Αν. Υπουργό τον Θεόφιλο  Λεονταρίδη .

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρώην Αν. Υπουργού κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη ο οποίος με επιστολή του στον υπουργό των αγροτών αναδεικνύει την εμπάθεια του πολιτικού κατεστημένου των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και την καταστροφική πολιτική τους σε ένα ακόμη σημείο του αγροτικού τομέα!!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ:

Θέμα : « Ανυπόστατα τα επιχειρήματα του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου για την αδυναμία επαναλειτουργίας της Σχολής Κρεοπωλών Σερρών » .

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ε. Αποστόλου , έστειλε ο τ. Αν. Υπουργός κ. Θ. Λεονταρίδης στην οποία αναφέρει τους λόγους για τους οποίους κρίθηκε αναγκαία η ίδρυση της Σχολής Κρεοπωλών Σερρών, αντικρούοντας τα ανυπόστατα επιχειρήματα του κ. Υπουργού ο οποίος εισηγείται την κατάργηση της, απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση για την επαναλειτουργία της.

Κύριε Υπουργέ,

Επί θητείας μου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ως Αν. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης η ίδρυση της Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος Σερρών όπως ανέφερα με δελτία τύπου στις 30-5-2014 και στις 4-10-2014 κρίθηκε αναγκαία λόγω του αυξημένου αριθμού των υποψηφίων κρεοπωλών και εκδοροσφαγέων - τα αιτήματα μόνο για τον Ν. Σερρών αγγίζουν κατά προσέγγιση τα (60) σε ετήσια βάση – και της αδυναμίας εξυπηρέτησης τους μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα από την Σχολή Θεσ/νικης. Η Σχολή αυτή θα εξυπηρετούσε και άλλους Νομούς της Κ. Μακεδονίας που έχουν το ίδιο πρόβλημα. ( Ν. Κιλκίς, Ν. Ημαθίας κ.λ.π )

Οι ίδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου αλλά και οι Υπηρεσιακοί παράγοντες της Σχολής Θεσ/νικης συναίνεσαν για την ίδρυση Γραφείου Σχολής στις Σέρρες που είναι ένας γεωργοκτηνοτροφικός Νομός, το δε οικονομικό κόστος για την ίδρυση ήταν και παραμένει σχεδόν μηδαμινό διότι :

Α) Η περιφερειακή ενότητα Σερρών διέθετε δικό της χώρο για τη λειτουργία της Σχολής Κρεοπωλών από την πρώτη στιγμή, όπου και λειτούργησε, για ένα τρίμηνο έως ότου το 2015 την κλείσατε.

Β) Με υπόδειξη των Υπηρεσιών του Υπουργείου και τη σύμφωνη γνώμη της Σχολής Κρεοπωλών Θεσ/νικης, ορίσθηκε κτηνίατρος από την Θεσ/νικη για τα θεωρητικά μαθήματα και την πρακτική εκπαίδευση που απαιτείτο για την χορήγηση βεβαίωσης κρεοπώλη στους εκπαιδευόμενους.

Το κόστος γι’ αυτή την εκτός έδρας απόσπαση του κτηνιάτρου ήταν το πολύ 1.500 ευρώ το μήνα. Δηλαδή 15.000 ευρώ όλο τον χρόνο. Όμως συμφωνήσαμε τότε, για να μην υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση στο Δημόσιο, να ορισθεί κτηνίατρος από την κτηνιατρική Υπηρεσία Σερρών που θα δίδασκε τα μαθήματα. Και η Υπηρεσία το αποδέχθηκε. Άρα το οικονομικό κόστος θα ήταν μηδενικό. Συνεπώς η εισήγηση σας για κατάργηση του συσταθέντος με το π.δ 107/2014 Γραφείου Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος Σερρών αναφέροντας ότι « η σύσταση μιας νέας μονάδας προϋποθέτει οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους που δεν υπήρχαν και ούτε κατέστη εφικτό να εξευρεθούν » δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Δεν λέτε την αλήθεια στο Σερραϊκό λαό διότι :

Εσείς επιβαρύνετε οικονομικά τους Σερραίους πολίτες που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με το επάγγελμα του κρεοπώλη ή θέλουν να εργασθούν σε καταστήματα επεξεργασίας, τυποποίησης και εμπορίας κρέατος και προϊόντων του, διότι χάνουν χρήματα και χρόνο με την μετάβαση τους στην Σχολή Κρεοπωλών Θεσ/νικης. ( Η αναμονή σήμερα ενός υποψηφίου κρεοπώλη για τη Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος Θεσ/νικης είναι πάνω από 2 χρόνια ).

Εσείς στερείτε θέσεις εργασίας από δεκάδες Σερραίους πολίτες που μπαίνουν σε μια λίστα αναμονής για να φοιτήσουν στη Σχολή Κρεοπωλών Θεσ/νικης και στερείτε οικονομικούς πόρους και στους ίδιους και στην οικονομία του Νομού.

Θέλω όμως να τονίσω σ’ εσάς και σε όσους ενδιαφέρονται για την αγροκτηνοτροφική ανάπτυξη του Νομού μας ότι :

Θα πρέπει εσείς και οι συνάδελφοι σας να δείξετε μεγαλύτερη σοβαρότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων ενός παραμεθόριου Νομού όπως είναι ο Ν.Σερρών. Οι κυβερνήσεις έχουν συνέχεια, και δεν «ξηλώνει» ο επόμενος Υπουργός, το έργο προηγούμενων χωρίς ουσιαστικό λόγο επικαλούμενος μάλιστα ανυπόστατα επιχειρήματα. Η ανάπτυξη του αγροκτηνοτροφικού τομέα δεν επιτυγχάνεται με τέτοιου είδους πράξεις που φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Χρέος όλων μας είναι να στηρίξουμε την Ύπαιθρο χώρα που καθημερινά ο πληθυσμός της συρρικνώνεται, λόγω φυγής στα μεγάλα αστικά κέντρα και όχι να εφαρμόζουμε πολιτικές συγκεντρωτισμού πλήττοντας ιδίως τις παραμεθόριες περιοχές. Ευελπιστώ στην αναθεώρηση της άποψης σας για κατάργηση Γραφείου Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος και την στήριξη σας ώστε να λειτουργήσει η Σχολή αυτή προς όφελος του γεωργοκτηνοτροφικού τομέα και της ανάπτυξης της Υπαίθρου.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη