1 Σεπ 2016

Διαμαρτυρία προσφύγων πάνω στο δρόμο! Πέταξαν πέτρες σε αστυνομικούς! Σταμάτησε η ροή των αυτοκινήτων!



Θέλουμε να ζήσουμε με τους δικούς μας… Να ενωθούμε με τις οικογένειές μας… Μαμά Μέρκελ σώσε μας… Στα τρία αυτά συνθήματα γραμμένα σε χαρτόνια συμπυκνώνονται τα
αιτήματα περίπου 200 Σύρων προσφύγων που κινούμενοι εν πομπή το πρωί της Πέμπτης 1 Σεπτεμβρίου 2016 κατέλαβαν και εγκαταστάθηκαν στο οδόστρωμα της οδού Κιλκίς – Πετριτσίου στο ύψος της διασταύρωσης Χέρσου.

Οι πρόσφυγες ζητούν να τους επιτραπεί να φύγουν από την χώρα για να ενωθούν με τις οικογένειές του και προς τούτο ήταν απολύτως κατανοητό το σύνθημα «Μέρκελ σώσε μας» και «Μαμά Μέρκελ» που κυριαρχούσε στις χάρτινες πικέτες που κρατούσαν κυρίως παιδιά.
Η Αστυνομία του Κιλκίς προσπάθησε να εμποδίσει την κατάληψη του δρόμου, άνδρες της παρατάχθηκαν πριν τον κόμβο αλλά δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και υποχώρησαν καθώς η χρήση βίας γενικά κατά προσφύγων έχει απαγορευθεί, ενώ η παρουσία πολλών παιδιών- οι μισοί από τους καταληψίες ήταν παιδιά- καθιστούσε αδύνατη την αναχαίτισή τους.
Πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο της διαμαρτυρίας των προσφύγων ανά την χώρα – ανάλογα έχουν οργανωθεί και σε άλλες περιοχές όπου είναι εγκατεστημένα κέντρα φιλοξενίας- που ζητούν να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να φύγουν από την Ελλάδα με προορισμό την βόρεια Ευρώπη και κυρίως τη Γερμανία.
Η Αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στο ύψος της διασταύρωσης Σταυροχωρίου εκτρέποντας την κυκλοφορία των οχημάτων προς το δρόμο Σταυροχωρίου – Ελευθεροχωρίου και στη συνέχεια τη σύνδεση με το δρόμο Κιλκίς – Πετριτσίου στο ύψος της Καλίνδριας.
Μέχρι αργά το μεσημέρι οι καταληψίες βρίσκονταν στο οδόστρωμα χωρίς περαιτέρω επεισόδια και στη συνέχεια αποχώρησαν.
Σημειώνουμε ότι από το βράδυ της Τετάρτης υπήρχε ένταση στο Κέντρο Φιλοξενίας Χέρσου, όταν πρόσφυγες άναψαν φωτιά σε παρακείμενη του Κέντρου έκταση που εξαπλώθηκε έως τα όρια τα οικισμού Χέρσου μέχρι να κατασβεστεί από την Πυροσβεστική. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες μας από την πυρκαγιά υπέστη ζημιές ένα όχημα της Πυροσβεστικής.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη