9 Οκτ 2016

Σε ρυθμούς ανασχηματισμού ο Αλέξης Τσίπρας

 Τι θα πει αύριο στη Βουλή στην κόντρα με τον Μητσοτάκη
Σε ρυθμούς ανασχηματισμού αρχίζει να μπαίνει πλέον η κυβέρνηση, καθώς με την ολοκλήρωση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη Κυριακή αρχίζει ουσιαστικά η αντίστροφη μέτρηση για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. 
Ο Αλέξης Τσίπρας εξετάζει ουσιαστικά δύο σενάρια: Το πρώτο επιβάλλει να προχωρήσει σε ανασχηματισμό στις αρχές Νοεμβρίου, ώστε να δώσει το σήμα για «στροφή στην καθημερινότητα», και το δεύτερο φέρει τον ανασχηματισμό να διεξάγεται μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ώστε οι αλλαγές να είναι πιο διευρυμένες.
Πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξελιχθεί το συνέδριο: εάν δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας ενισχυθεί, όπως αναμένεται τότε θα κάνει όλες τις αλλαγές όπως ακριβώς τις σχεδιάζει και επιθυμεί ο ίδιος. Εάν όμως υπάρξει ενίσχυση κάποιων βαρόνων και εσωκομματικών ομάδων που ασκούν κριτική, τότε θα είναι υποχρεωμένος να τηρήσει ισορροπίες. Επίσης πολλά θα κριθούν από το ποιοι βαρόνοι θα ενισχυθούν και ποιοι θα αποδυναμωθούν στη μάχη του συνεδρίου.
Αύριο στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να κερδίσει τις εντυπώσεις απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα θέματα της διαπλοκής και να …«πάρει το αίμα του πίσω» για την υπόθεση Καλογρίτσα που στιγμάτισε την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη