12 Οκτ 2016

Γραμμα της Παμμακεδονικης Ενωσης Αμερικης προς τον Υπουργο Παιδειας κ. Φιλη



 Κύριε Φίλη έχεις ΓΡΑΜΜΑ!!!!


 Προς ¨Αξιoτιμον Υπουργο Παιδειας                                                        11 Οκτωβριου 2016       

           Ελληνικης Δημοκρατιας

            Κον  Νικολαον Φιλη



Αξιoτιμε  Κε Υπουργε,



Με μεγάλη απογοήτευση ενημερωθήκαμε για τις προθέσεις σας ως  Υπουργος παιδείας  όσον αφορά στο ζήτημα των αναδιαρθώσεων στα Βιβλία της Ιστορίας στα σχολεία της πατρίδας. 



Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την αφαίρεση από την εξεταστέα ύλη Κεφαλαίων της ιστορίας μας, μεταξύ αυτών και την ιστορία της Μακεδονίας, αποτελούν μία απαράδεκτη και καταδικαστέα πολιτική που το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να απαξιώσει την σημασία και την αξία της ίδιας της Μακεδονίας και της οικουμενικότητας του Μεγάλου Αλεξανδρου. 



Οι  προθέσεις σας κ.Φίλη,τις οποιες θεωρουμε εσκεμενες,δυστυχώς έρχονται σε συνέχεια μίας ανθελληνικης  πολιτικής πάνω στα θέματα της Μακεδονιας, καθώς πλέον δεν θα δεχτούμε χωρίς αντιδράσεις τέτοιες ολέθριες πολιτικές.



Η ιστορία της Μακεδονίας δεν αντέχει υποβάθμισης και άγνοιας! Οι μαθητές στα σχολεία της πατρίδας μας , πρέπει να συνεχίσουν να διδάσκονται την λαμπρή πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και το πώς ο ίδιος διέδωσε τον Ελληνικό πολιτισμό στην άκρη του κόσμου και πως ο Ελληνισμος δεν γεννηθηκε σαν Εθνος το 1821 οπως ισχυριζεστε κ. Φιλη, αλλα υπαρχει εδω και 4500 χρονια.



Η Παμμακεδονική Ενωση ΗΠΑ συντάσσεται πλήρως με τις θέσεις της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων όσον αφορά τις απαράδεκτες κινήσεις που για ακόμη μία φορά θέτουν εν αμφισβήτηση εθνικά μας θέματα, σε μία τόσο κρίσιμη και κομβική στιγμή.



Ευελπιστούμε ότι οι κακές αυτές προθέσεις θα παραμείνουν προθέσεις και δεν θα υλοποιήθούν, καθώς σε αντίθετη περίπτωση εσεις κ. Φιλη καθως και η κυβερνηση Συριζα/Ανελ που σας εβαλε σε αυτην την θεση, θα βρείτε απεναντι σας τους Ελληνες και φιλελληνες ολου του κοσμου..



Σας καλούμε Κυριε Υπουργε Παιδείας, να μην συνεχίσετε αυτές τις λανθασμένες και πέρα από κάθε λογική κινήσεις. 



Καλούμε τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα να εισακούσει το δίκαιο αίτημα μας και να απορρίψει την υποβάθμιση του ίδιου μας του πολιτισμού την οποια προωθειτε.



Η ιστορία της Μακεδονίας είναι αδιαπράγμάτευτη και πάνω από πρόσωπα και Κυβερνήσεις.



       Μετα τιμης,

                                                                  

      Στελιος Κυριμλης                                                                 Νικος Κομνηνος

      Υπατος Προεδρος                                                                  Υπατος Γραμματεας                                       



Cc:  κ. Αλεξη Τσιπρα, Πρωθυπουργο Ελλαδος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη