28 Οκτ 2016

Η ΝΔ δεν θα συναινέσει στη σύσταση ΕΣΡ εάν δεν καταργηθεί πρώτα ο νόμος Παππά

Ο Τσίπρας και το Μαξίμου μετά το χθεσινό στραπάτσο μπορεί να βιάζονται αλλά η Νέα Δημοκρατία μετά και την απόφαση του ΣτΕ
που δικαίωσε και πολιτικά την ως τώρα στάση της στο θέμα των αδειών δεν κάνει βήμα πίσω.
«Πρώτα θα καταργηθεί ο Νόμος Παππά, και μετά θα εξετάσουμε τις πιθανότητες για την συγκρότηση νέου ΕΣΡ» διαμηνύουν σε όλους τους τόνους από την Πειραιώς. 
Aυτή η διαρροή έγινε με αφορμή την κυβερνητική ανακοίνωση  με βάση την οποία ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής να συγκαλέσει Διάσκεψη Προέδρων για τη συγκρότηση ΕΣΡ την Δευτέρα. 
«Δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα η Νέα Δημοκρατία να συναινέσει σε συγκρότηση ΕΣΡ πριν από την τυπική κατάργηση του νόμου Παππά. Θεωρητικά ο νόμος Παππά είναι ακόμα σε ισχύ αφού νόμος καταργείται μόνο με άλλον νόμο. Πως είναι δυνατόν να μας ζητήσουν να συναινέσουμε στη συγκρότηση ΕΣΡ όταν οι αρμοδιότητες είναι ακόμα  στον κ. Παππά;» αναφέρουν κύκλοι της ΝΔ.
Οι ίδιες πηγές επεσήμαναν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί καν να προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία πριν να καθαρογραφεί και να εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ. 
Κουμουτσάκος: Διάσκεψη των προέδρων μετά την αντικατάσταση του νόμου Παππά
Την αντικατάσταση του νόμου Παππά για τα τηλεοπτικά δικαιώματα θέτει ως όρο η Νέα Δημοκρατία για τη διάσκεψη των προέδρων.
Με δήλωση του εκπροσώπου της, βουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου, η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει την ανάγκη συγκρότησης νέου ΕΣΡ, με πλήρεις αρμοδιότητες, όπως ακριβώς προβλέπεται από το Σύνταγμα.
Πιο αναλυτικά η δήλωση-απάντηση του κ. Κουμουτσάκου στην κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη:
«Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει σταθερά την ανάγκη συγκρότησης και λειτουργίας του Ε.Σ.Ρ. με πλήρεις τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα.
Είναι επιτακτική ανάγκη να οριστικοποιηθεί το νομικό πλαίσιο για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, αντικαθιστώντας τον “νόμο Παππά” που κρίθηκε αντισυνταγματικός.
Να διασφαλισθεί, δηλαδή, ότι μεταφέρονται όλες οι αρμοδιότητες για την αδειοδότηση και την εποπτεία των καναλιών στο Ε.Σ.Ρ.
Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, τότε μπορεί να πραγματοποιηθεί η διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση ενός Ε.Σ.Ρ. με το κύρος που αρμόζει στην αποστολή του, όπως αυτή προβλέπεται από το Σύνταγμα».
Κυβερνητική σύσκεψη
Την ίδια στιγμή ο Πρωθυπουργός συγκάλεσε σήμερα κυβερνητική σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι Υπουργοί Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος, Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος, και Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλος, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, καθώς και συνεργάτες του Πρωθυπουργού.
Στην σύσκεψη εξετάστηκε διεξοδικά η νέα νομοθετική πρωτοβουλία, την οποία έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση, προκειμένου να ρυθμιστεί προσωρινά το τηλεοπτικό τοπίο, μέχρι την διεξαγωγή του διαγωνισμού αδειοδότησης και την προσωρινή ανακήρυξη των αδειούχων από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.
Ο Πρωθυπουργός ζήτησε, η νέα νομοθετική πρωτοβουλία, να είναι έτοιμη για κατάθεση, έως την ερχόμενη Δευτέρα.
Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Βουλής και ζήτησε να συγκληθεί με πρωτοβουλία του τελευταίου, την Δευτέρα και πριν από την κατάθεση στην Βουλή νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας, η Διάσκεψη των Προέδρων για συγκρότηση νέου ΕΣΡ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη