4 Οκτ 2016

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: 'Eχουμε Βουλγαροποίηση των συντάξεων

Στην εκπομπή με τον Δήμο Βερύκιο και τον Σπύρο Λάμπρου:
Το τελευταίο κύμα των επικουρικών θα πληγεί αύριο…250 χιλιάδες συνταξιούχοι θα πρέπει να επιστρέψουν αναδρομικά 4 μηνών, είπε στον Αlpha 989 ο Αλέξης Μητρόπουλος. «Βουλγαροποίηση των συντάξεων έχουμε, που είχαμε σχολιάσει μαζί από το 1ο μνημόνιο και βουλγαροποίηση μισθών και κοινωνικών δαπανών. Υπό αυτή την έννοια το χρέος, τα δάνεια και η διάσωση του ασφαλιστικού, θα πρέπει να πληρωθούν από τον λαό. Άρα θα πηγαίνουμε σε μια διαρκή και εντεινόμενη επιδείνωση. Οι πολιτικοί έστειλαν το χρέος στον λαό και τώρα ο κόσμος θα στενοχωρείται», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Ο κος Μητρόπουλος τόνισε ότι «παρατηρούμε συνεχή μείωση συντάξεων και συνεχή αύξηση εισφορών. Το κράτος πληρώνει τα μισά για τις συντάξεις και τα ταμεία εισπράττουν τα μισά για τις εισφορές. Να εξηγήσουν κάποιοι στους παππούδες ότι δανείστηκαν με ρήτρα λαού. Ο λαός θα πληρώνει, με όση περιουσία του έχει μείνει, τα χρέη των πολιτικών και δεν θα μπορούν να καταλάβουν τί συμβαίνει. Θα πληρώνουν οι παππούδες την περίθαλψή τους. Είναι η μεγαλύτερη αθλιότητα και ανεντιμότητα της κυβέρνησης. Στην ουσία μιλάμε για οριζόντια περικοπή. Πάνε στα νοσοκομεία και πεθαίνουν στα σκαλιά γιατί δεν υπάρχουν νοσηλευτές παρά του ότι έχουν τριπλοπληρώσει την ασφάλειά τους. Μιλάμε για απίθανη λεηλασία των συνταξιοδοτικών παροχών και οι συνταξιούχοι μας δεν έχουν φάρμακα ούτε περίθαλψη, που την έχουν πληρώσει».

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής αναφερόμενος στα εργασιακά είπε πως «ο κεντρικός πυρήνας του πορίσματος των 8 ευρωπαίων Σοφών προβλέπει μια γενικευμένη ευελιξία και μετατροπή της χώρας μας σε ένα κράτος Ελντοράντο…527.000 νέοι δουλεύουν με 338 ευρώ καθαρά. Η κυβέρνηση εφαρμόζει ένα ακραίο πρόγραμμα και δεν μπορεί να λέγεται «Αριστερά». Από τους ανέργους μας μόνο το 25% παίρνει επίδομα μετά τη λήξη του έτους. Άρα οι νέοι που είπα παίρνουν μισθό μικρότερο από το επίδομα». 

Aκούστε την συνέντευξη: http://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=75143
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη