14 Οκτ 2016

ΑΛΕΞΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Nανοχειρουργική μισθών και συντάξεων»

Για «νανοχειρουργική μισθών και συντάξεων» έκανε λόγο
στον Αlpha 989 ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου Αλέξης Μητρόπουλος, σημειώνοντας πως «το υπουργείο έπεσε στην παγίδα που το ίδιο έστησε».
«Καλούνται να επιστρέψουν τις συντάξεις. Όσοι πήραν προσωρινή σύνταξη θα πρέπει να επιστρέψουν μέρος αυτής, όταν βγει η οριστική τους σύνταξη. Έπεσε το υπουργείο στην παγίδα 2 αλγόριθμων που εφαρμόζει για το ίδιο πρόσωπο για την ίδια σύνταξη».

Όπως εξήγησε, «η μεν προσωρινή σύνταξη υπολογίζεται με τον μέσο όρο των τελευταίων 12 μηνιάτικων
ενώ η οριστική σύνταξη με τον μέσο όρο της τελευταίας 15ετίας. Για να γίνει οριστική, πρέπει να ληφθούν υπόψη όλα τα χρόνια από το 2002 και μετά».
Κληθείς να σχολιάσει τα μισθολογικά των δικαστών ο κος Μητρόπουλος είπε ότι «πρέπει να υπάρξει ισονομία. Είναι καιρός η ασυλία κάποιων κατηγοριών να σταματήσει. Μισθολογικά και φορολογικά κατά το Σύνταγμα οι δικαστές παρακολουθούν τους βουλευτές».
Για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών είπε χαρακτηριστικά: «Μου είναι αδιανόητο μια κυβέρνηση της αριστεράς να μην επιτρέπει σε όσα κανάλια λειτουργούν σήμερα να εκπέμπουν, χρησιμοποιώντας διαδικασίες ακραίου καζινοκαπιταλισμού».
Τέλος, ο κ. Μητρόπουλος αναφέρθηκε στην μετεξέλιξη της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους σε πολιτική κίνηση με την επωνυμία «ΕΝΥΠΕΚΚ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη