9 Οκτ 2016

O ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ : O πρωθυπουργός με τον έναν ή τον άλλον τρόπο απέρχεται.

«Ήταν πάρα πολύ άτυχη στιγμή για τον πρωθυπουργό. Έγινε τη στιγμή που το ΣτΕ ανέβαλε την ολοκλήρωση της διάσκεψης για
το θέμα των αδειών. Ο πρωθυπουργός, προφανώς λόγω απειρίας, συζήτησε με τους επικεφαλής των δικαστηρίων μισθολογικά τους θέματα. Συνιστά περίπου συνδικαλιστοποίηση των επικεφαλής των δικαστηρίων. Για μερικούς, αν θέλετε κακόβουλους υπάρχει και θέμα συνδιαλλαγής», είπε στον Αlpha 989 ο Νίκος Δένδιας για τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων και πρόσθεσε «ο πρωθυπουργός με τον έναν ή τον άλλον τρόπο απέρχεται. Αυτό είναι φανερό. Πρέπει να προστατέψει τη θεσμική ακεραιότητα της χώρας. Αυτό που έκανε υποθηκεύει την εικόνα του».
Ο κος Δένδιας διευκρίνισε: «είμαι πολύ προσεκτικός όταν μιλάω για τη δικαιοσύνη. Αν υπάρχει ένας θεσμός που πρέπει να προστατεύουμε είναι αυτός. Προστατεύουμε εμείς τη Δικαιοσύνη, αντί να το κάνει η κυβέρνηση. Είμαστε σοβαρή ευρωπαϊκή χώρα»;
Αναφερόμενος στην ματαίωση της διάσκεψης του ΣτΕ διερωτήθηκε: «Τα τελευταία 190 χρόνια που υπάρχει το ελληνικό κράτος ή από σύστασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπάρχει τέτοιο πράγμα; Λόγω «περιρρέουσας ατμόσφαιρας» Ανώτατο Δικαστήριο να μην ολοκληρώσει διάσκεψη; Είμαστε στα συγκαλά μας; Είμαστε ευρωπαϊκή χώρα ή μήπως μεταφερθήκαμε στην υποσαχάρια Αφρική και δεν το έχουμε καταλάβει»;
Γενικά για τους δικαστές, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «ο Έλληνας δικαστής στην συντριπτική του πλειοψηφία έχει απόλυτη επίγνωση του καθήκοντός του και των υποχρεώσεών του. Είναι άνθρωποι υψηλού ήθους. Με αξιοπρέπεια συνεχίζουν το καθήκον τους και αυτοί έχουν υποστεί περικοπές». 
Αναφερόμενος στην κυβέρνηση είπε ότι «κάνουν τους γαλαντόμους από την τσέπη του ελληνικού λαού. Είναι ντροπή που την πληρώνει ο Έλληνας πολίτης με φόρους. Αυτή η κυβέρνηση δεν φεύγει με αξιοπρέπεια, φεύγει καταστρέφοντας».
Κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου για «τακτικές του Μεγάρου Μαξίμου που ανοίγουν καινούργια κεφάλαια απρέπειας. Υπάρχει μια ομάδα του Μαξίμου που «τρολάρει» τα στελέχη της Ν.Δ και τον κ. Μητσοτάκη. Έχω βαρεθεί να ακούω για τον Κήρυκα των Χανίων».
Κληθείς να σχολιάσει την σύσταση της επιτροπής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο κος Δένδιας είπε χαρακτηριστικά: «αν κάνετε επιτροπή για την αναμόρφωση του ελληνικού θεάτρου και βάλετε εμένα μέσα, δεν ξέρω τί μπορώ να προσφέρω (σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Γ. Κιμούλη) … Υπάρχει ένα Σύνταγμα σε αυτή την χώρα. Σε ποιον δίνει την αρμοδιότητα για την αναθεώρηση του Συντάγματος; Μόνο στη Βουλή των Ελλήνων. Το να ξεκινάει «περίεργες ιστορίες» με κάτι «περίεργους γνωστούς του» εκτός Βουλής, είναι απρέπεια. Ποιος θα πάρει στα σοβαρά αυτή την επιτροπή; Με επιτροπές την Βουλή η χούντα του Παπαδόπουλου την αντικατέστησε. Ας την διαλύσει αυτή την επιτροπή».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη