3 Νοε 2016

Απόστολος Τζιτζικώστας:Πώς μπορεί να σταθεί μια κυβέρνηση που εξελέγη με ψέματα και σήμερα βρίσκεται η ίδια αντιμέτωπη με αυτά;

Απόστολος Τζιτζικώστας, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στην εκπομπή με τον
Σπύρο Χαριτάτο:

«Πώς μπορεί να σταθεί μια κυβέρνηση που εξελέγη με ψέματα και σήμερα βρίσκεται η ίδια αντιμέτωπη με αυτά; Καλοπροαίρετα εξέλεξε ο κόσμος την κυβέρνηση και τώρα καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να βρεθεί σε καλύτερη θέση» σχολίασε στον Alpha 989 για την δημοσκόπηση της Public Issue, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Υποστήριξε ότι «αν η οικονομία μας δεν πάρει μπρος, μπορεί να βρεθούμε στο δίλημμα ενός grexit ή ενός βαθύτερου μνημονίου» ενώ αναφέρθηκε και στα εθνικά θέματα λέγοντας ότι «τώρα έχουμε την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που πήγε τη χώρα πίσω και έχουμε θέματα και σε εθνικό επίπεδο. Δεν είμαστε σε μια ήρεμη περίοδο αλλά σε μια περίοδο που πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».
Για τη ΝΔ είπε ότι «έχει λύσεις που παρουσιάστηκαν πρόσφατα από τον Κ. Μητσοτάκη. Χρειάστηκε ένας χρόνος να προετοιμαστεί η ΝΔ και το έκανε. Οι Έλληνες έχουν αρχίσει να εμπιστεύονται (τη ΝΔ). Έχουμε δρόμο μπροστά μας αλλά σίγουρα είμαστε στο σωστό δρόμο».
Για τον Κ. Μητσοτάκη εκτίμησε ότι «πλέον είναι ώριμος να κυβερνήσει. Παρουσιάστηκε επιτυχώς στη ΔΕΘ ένα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα και πιστεύω ότι με την εξειδίκευση αυτού θα πορευτούμε. Είναι, πιστεύω, πανέτοιμη η ΝΔ».
Ωστόσο άφησε αιχμές κατά του Ά. Γεωργιάδη με αφορμή και τις πρόσφατες δηλώσεις του για τους Κομμουνιστές. «Ελπίζω να ξέρουν κάποιοι πού ήρθαν και πού βρίσκονται», ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας. «Δεν έχω αλλάξει θέσεις. Δεν γνωρίζω αν ο κος Γεωργιάδης έχει αντιληφθεί πού έχει έρθει. Θα κριθεί στο μέλλον».
 Χαρακτήρισε «άδικη» την αντιμετώπιση του Β. Πολύδωρα: «Έχει περάσει χρόνια από τη ΝΔ και θα έπρεπε ίσως να μην «σηκωθεί», κυρίως από τα ΜΜΕ, το θέμα και από τους τρολάκηδες. Το bullying χρησιμοποιείται συνεχώς στο διαδίκτυο και το έχω υποστεί κι εγώ».

Για την επίσκεψη Ομπάμα είπε ότι «πρέπει μόνοι μας να βάλουμε τάξη στα εθνικά θέματα και να μην ψάχνουμε για από-μηχανής θεούς. Παρόλα αυτά, είναι καλό που έρχεται ο Ομπάμα».
Για τον σκοπό της χθεσινής του συνάντησης με τον πρωθυπουργό, ο κος Τζιτζικώστας είπε ότι «ήρθα να δώσω λύσεις σε ζητήματα της περιοχής χωρίς καμία πολιτική προέκταση ή επικοινωνιακή εκμετάλλευση.  Συναντήθηκα στη ΔΕΘ με τον πρωθυπουργό και μου είπε να πάω να μιλήσουμε και έτσι κι έκανα. Ζήτησα το ραντεβού την Παρασκευή και κλείστηκε για την Τρίτη» και πρόσθεσε ότι «οι προθέσεις είναι καλές αλλά δεν μου αρκούν. Περιμένω άμεσα να δω πράξεις και αν δεν δω πράξεις, θα με ακούσουν».

Έθεσε ως προτεραιότητα το προσφυγικό ζήτημα: «Φιλοξενούμε γύρω στους 32.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Το 50% του συνολικού αριθμού. Πρέπει να γίνει αποσυμφόρηση της Κεντρικής Μακεδονίας και να μας δώσουν τη δυνατότητα χρηματοδότησης γι’ αυτούς ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης γιατί δεν τιμά τη χώρα αυτή η κατάσταση».
«Ο πρωθυπουργός μου είπε ότι θα λάβει σχετική πρωτοβουλία», ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας. Εξέφρασε τη διαφωνία του με την απευθείας χρηματοδότηση των ΜΚΟ από την ΕΕ.

«Εμπλέκονται και ΜΚΟ ενώ πρέπει οι περιφέρειες και οι δήμοι να συμμετέχουν στον σχηματισμό και την υλοποίηση των ροών»,
πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Είπε ότι «τηρείται από την Τουρκία η συμφωνία με την Ευρώπη και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι δεν έχουμε πλημμυρίσει ακόμα από τις ροές. Πρέπει η Ελλάδα να το θέσει επιτακτικά και στο τραπέζι της Ευρώπης. Ποια είναι η αλληλεγγύη που δείχνει; Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για την αποσυμφόρηση αλλιώς κινδυνεύουμε».
Πρόσθεσε ότι «το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης το έχει υποβαθμίσει η κυβέρνηση και δεν έχει πια αρμοδιότητες. Δεν έχει πεδίο υψηλών αρμοδιοτήτων για να μπορεί να δώσει λύσεις σε θέματα. Με την ύπαρξη των περιφερειών δεν υπάρχει λόγος για εθνικά υπουργεία. Χτες έγινε αυτή η θεσμική συνάντηση με τον Τσίπρα. Πρέπει να πάμε από τις συζητήσεις στην πράξη».
«Του έθεσα εκτός του μεταναστευτικού, το θέμα του ΕΣΠΑ στο οποίο «κολλάμε» αν και εμείς είμαστε πρώτοι (σε απορρόφηση) αλλά «κολλάει» η κυβέρνηση. Σήμερα δόθηκαν οδηγίες να προχωρήσουν τα θέματα αγροτικής ανάπτυξης. Το ΕΣΠΑ είναι ευρωπαϊκά χρήματα που κατευθύνονται σε μια στεγνή αγορά. Υπάρχει ανάγκη για το οδικό δίκτυο Μακεδονίας –Σκοπίων καθώς και το ζήτημα της προστασίας από πλημμύρες. Το κράτος δεν έκανε τίποτα γι’ αυτό».
Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας πρότεινε να δημιουργηθεί μια ειδική ζώνη για νεοφυείς επιχειρήσεις με φορολογία 10% στη Βόρεια Ελλάδα τονίζοντας ότι δεν θα βγει η χώρα από την κρίση αν δεν γίνει φιλική προς την επιχειρηματικότητα.



«Μέσα από το έργο μας αποδεικνύουμε ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα. Η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία μπορούν να προσφέρουν στην προσπάθεια για ανάκαμψη. Είμαστε η μόνη χώρα που ο Νότος είναι η βαριά βιομηχανία και ανάπτυξη.
Ο ρόλος ενός περιφερειάρχη στον Βορρά είναι κρίσιμος γιατί πρέπει να έχει το μάτι του και στα ευαίσθητα θέματα της πολιτικής. Έχουμε εξαιρετικά πλέον αποτελέσματα στον Τουρισμό και εγώ κάνω τεράστια προσπάθεια να γνωρίσουν οι τουρίστες τον Βορρά. Αυτές οι περιοχές έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία κι έτσι η χώρα πρέπει να ‘ναι ιδιαίτερα προσεκτική. Θέλω να ακούσω από τη ΝΔ να μιλά και για τα εθνικά θέματα που θα απομακρύνουν τον κόσμο από τα άκρα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κος Τζιτζικώστας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη