25 Νοε 2016

Φούστορον η ποντιακη ομελέτα...συνταγή από την αρχαία Ελλάδα

Η πεθεραμ' εν κακέσσα,
παντα αφην με νηστικεσα,
τσακων΄ εφταει το φουστουρο
και τρωει α μαναχέσσα'
Το φούστορο εθεωρείτο στον πόντο επίσημο φαγητό...η προέλευσή του είναι από την
αρχαιότητα. Είναι η αρχαία φυστή μάζα ή φυστή ή φύστα. Το έφτιαχναν με αυγά ,άλφιτα και κρασί . Τα άλφιτα ήταν το κριθαρένιο ψωμί ή το πληγούρι. Τα ανακάτευαν, τα έκαναν χυλό και τα έψηναν....
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη