22 Νοε 2016

Ο επενδυτής σε Τράπεζα Κύπρου και Eurobank Γουίλμπουρ Ρος υπουργός του Tραμπ;

Ποιος είναι ο δισεκατομμυριούχος που σκέφτεται για την κυβέρνησή του ο Τραμπ

 Ο Γουίλμπουρ Ρος, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής και μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Κύπρου, ο οποίος ταυτόχρονα μετέχει στην ομάδα των στρατηγικών επενδυτών που έχουν τον έλεγχο της Eurobank, θεωρείται ο επικρατέστερος να αναλάβει το υπουργείο των Ηνωμένων Πολιτειών στην κυβέρνηση που θα σχηματίσει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
Σύμφωνα με τον "Εθνικό Κήρυκα", η σχετική φημολογία που είχε προηγηθεί και η οποία προερχόταν από διάφορα Μέσα Ενημέρωσης των Ηνωμένων Πολιτειών, με πρώτο το «CNN», επιβεβαίωσε και η συνάντηση που είχαν την Κυριακή ο Γουίλμπουρ Ρος με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Trump International Golf Club στο Μπεντμίνστερ Τάουνσιπ της Νέας Ιερσέης.
Ο κ. Τραμπ, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου, συναντήθηκε επίσης με τον κυβερνήτη της Νέας Ιερσέης, Κρις Κρίστι, τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι και τον Κρις Κόμπαχ, τον υπουργό Εσωτερικών της Πολιτείας του Κάνσας, ο οποίος λέγεται ότι τον συμβουλεύει σε θέματα που αφορούν το μεταναστευτικό.
Σημειώνεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε υποβάλει αίτηση για καζίνο στην Κύπρο, αλλά αυτή είχε απορριφθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο. Ο κ. Ρος ενδέχεται να αποτελέσει ισχυρή γέφυρα επαφής του Ντόναλντ Τραμπ με την κυπριακή κυβέρνηση. Είναι ο άνθρωπος που πίστεψε και τάχθηκε από την αρχή με τον Τραμπ, πίστεψε επίσης στην προοπτική της Κύπρου, πείθοντας ένα σημαντικό αριθμό επενδυτών να επενδύσουν μαζί του στην Τράπεζα Κύπρου τον Αύγουστο του 2014.
Ο κ. Ρος είχε τεθεί επικεφαλής της ομάδας δωρητών για οικονομική ενίσχυση της καμπάνιας του Τραμπ. Μιλώντας στο «Βloomberg», ο κ. Ρος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι μετεκλογικά ένας εκ των στενών συνεργατών του νέου Αμερικανού Προέδρου.
Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, λίγες εβδομάδες μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γουίλμπουρ Ρος είχε επισκεφθεί την Αθήνα και είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.
Η συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί ύστερα από αίτημα του κ. Ρος, ο οποίος μετέχει στην ομάδα των στρατηγικών επενδυτών που έχουν τον έλεγχο της Eurobank. Σύμφωνα με πληροφορίες, τότε ο κ. Ρος διατύπωσε την επιθυμία του να πραγματοποιήσει και άλλες επενδύσεις στην Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται πως τον Απρίλιο του 2014 ομάδα θεσμικών επενδυτών στην οποία μετείχαν η Fairfax, η Capital Research and Management, η Wilbur Ross, η Fidelity, η Mackenzie και η Brookfield, τοποθέτησαν 1,3 δισ. ευρώ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, συνολικού ύψους 2,8 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι ο κ. Ρος, εκτός από την επένδυση στη Eurobank, συγκαταλέγεται και μεταξύ των μεγαλύτερων μετόχων της Τράπεζας Κύπρου.



ekirikas.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη