16 Νοε 2016

Ενθουσιασμένος ο Ομπάμα με το δείπνο: Οι selfies με την Κουντουρά και τα συγχαρητήρια στον σεφ

Δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό και την ευγνωμοσύνη του για το δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν του στο Προεδρικό Μέγαρο
ο Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν ευγενικός και χαμογελαστός καθ' όλη τη διάρκεια του δείπνου, το οποίο ξεκίνησε με τραγούδια από την παιδική χορωδία της Λυρικής Σκηνής με τη συνοδεία της ορχήστρας της Πολεμικής Αεροπορίας. Αυτή τραγούδησε τα «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ», «Χρυσοπράσινο Φύλλο» του Οδυσσέα Ελύτη σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, «Imagine» και «Sound of Silence».
Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ενθουσιασμένος από τη χορωδία, ενώ μάλιστα σηκώθηκε και συνεχάρη τα παιδιά, βγάζοντας στη συνέχεια αναμνηστικές φωτογραφίες. 
Δεκάδες οι selfies
Οι φωτογραφίες στην πορεία της βραδιάς έγιναν... selfies, καθώς ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε με χαρά δεκτό το σχετικό αίτημα της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά. Στη συνέχεια, ακολούθησαν αρκετές selfies με τις γραμματείς του Αλέξη Τσίπρα που βρίσκονταν στο δείπνο, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος τις συνεχάρη για το έργο τους, τονίζοντας πως "Εσείς κάνετε μία από τις πιο σημαντικές δουλειές του πρωθυπουργού".
Συνεχάρη τον σεφ
Εκτός από τη μουσική, ο Μπαράκ Ομπάμα ενθουσιάστηκε από το φαγητό. Το ξεχωριστό μενού περιελάμβανε γαρίδες με ριζότο, σφυρίδα Λευκάδας με βραστά λαχανικά, γλυκό με κάστανο, λευκό κρασί και στο τέλος τσάι ή καφέ, τα οποία επιμελήθηκε ο σεφ Αθανάσιος Σκούρας, παλαιός σεφ επί Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ο Αμερικανός πρόεδρος τον συνεχάρη και έβγαλε αναμνηστική φωτογραφία μαζί του και υπέγραψε το μενού.
Μιλώντας στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό και τους προσκεκλημένους, δεν έκρυψε μάλιστα πως θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα με την πρώτη ευκαιρία στο μέλλον, δηλώνοντας λάτρης της χώρας μας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη