1 Δεκ 2016

«Σφαγή» για τα ψηφοδέλτια στη Νέα Δημοκρατία

 Β’ Αθήνας και Περιφέρεια Αττικής τα μεγάλα «αγκάθια» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 Η άγρια κόντρα Βλάχου – Οικονόμου.
Μπορεί στη Νέα Δημοκρατία να επικρατεί αισιοδοξία λόγω της δημοσκοπικής ανόδου και η συσπείρωση να αυξάνεται, ωστόσο το θέμα της στελέχωσης των ψηφοφελτίων προκαλεί εσωτερικές προστριβές και «πονοκέφαλο» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ιδιαίτερο πρόβλημα για την ηγεσία της Πειραιώς αποτελούν η Β’ Αθήνας και η Περιφέρεια Αττικής, όπου υπάρχει συνωστισμός υποψηφίων με αποτέλεσμα να δημιουργούνται παρεξηγήσεις και εντάσεις. 
Στη Β΄ Αθήνας, όπως πρώτοι είχαμε γράψει ως parapolitika.gr, εκτός από τους παραδοσιακά ισχυρούς βουλευτές, έχουμε τους πρωτοεμφανιζόμενους στο πολιτικό προσκήνιο ή εκείνους που θα μεταπηδήσουν από τον κομματικό μηχανισμό, στη μάχη του σταυρού.  Αυτοί που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι κάνουν, στην κυριολεξία, έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να εξασφαλίσουν μία θέση στο ψηφοδέλτιο, προσπαθώντας να πιέσουν με κάθε τρόπο την ηγεσία της Πειραιώς. 
Στην Περιφέρεια Αττικής, αν και δεν υπήρχε ιδιαίτερο θέμα, πλέον έχει προκύψει, καθώς είναι αρκετοί οι πρωτοεμφανιζόμενοι και γενικά οι νεότεροι που επιθυμούν τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο έχοντας μάλιστα προσδοκία για ικανοποιητική εμφάνιση από πλευράς τους. Αυτό αναμφίβολα δημιουργεί και μία ανησυχία στους παλαιότερους βουλευτές οι οποίοι νοιώθουν να χάνουν την «κυριαρχία» τους. 
Επίσης, διαστάσεις έχει πάρει ο περιβόητος τσακωμός, εντός της αίθουσας της Ολομέλειας της Βουλής, του καραμανλικού Γιώργου Βλάχου με τον βουλευτή Επικρατείας Βασίλη οικονόμου, που θα μεταπηδήσει στην Περιφέρεια Αττικής. Συγκεκριμένα, δεν είναι λίγοι οι κομματικοί παράγοντες της περιοχής που δεν είδαν με καλό μάτι την «επίθεση» Οικονόμου στον Βλάχο. Όπως χαρακτηριστικά ακούστηκε, πρόσφατα, σε κομματική εκδήλωση, όπου παρέστη και ο Βασίλης Οικονόμου, «οι νεότεροι υποψήφιοι θα πρέπει να σέβονται τους παλαιότερους και την ιστορία της Παράταξης», δίνοντας την αφορμή σε έμπειρο κομματικό της περιοχής να το συνεχίσει, λέγοντας «τι κάνει εδώ ο Οικονόμου; Γιατί δεν φωνάξατε και την Κεραμέως; Κι αυτή βουλευτής Επικρατείας είναι». Σίγουρα εκεί η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει από τα λογικά πλαίσια, πράγμα που έχουν αντιληφθεί από την Πειραιώς προσπαθώντας να κατευνάσουν τα πνεύματα και να επανέλθει η ισορροπία.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη