30 Δεκ 2016

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΙΘΑΝΟ ΓΛΥΚΟ

Ραβανί αρωματισμένο με πορτοκάλι

 

 

 

 

 

Υλικά

    Για το ραβανί

  • 130γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κουτ. γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
  • 130γρ. αλεύρι μαλακό
  • 100ml γάλα
  • 70ml κρέμα γάλακτος 35%
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 7 αβγά
  • 200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • Για το σιρόπι

  • 700γρ. ζάχαρη
  • 400ml νερό
  • ½ λεμόνι
  • 1 ξυλάκι κανέλας

Διαδικασία

Πρώτα ετοιμάζετε το σιρόπι: Βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, ανακατεύετε να διαλυθεί η ζάχαρη και αφήνετε το σιρόπι να πάρει βράση σε μεσαία θερμοκρασία. Μετά από 8 λεπτά, αποσύρετε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.

Φτιάχνετε το ραβανί: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα πορτοκαλιού. Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύετε σιμιγδάλι, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Στη συνέχεια, χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα τα αβγά και τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν. Προσθέτετε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος και αφού ενσωματωθεί σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ. Στη συνέχεια ενσωματώνετε το μίγμα με το αλεύρι ανακατεύοντας με μια μαρίζ.

Απλώνετε το τελικό μείγμα σε ελαφρώς βουτυρωμένο σκεύος, διαμέτρου 28cm και το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά έως ότου πάρει ξανθό χρώμα. Μόλις βγάλετε το ραβανί από το φούρνο, το σιροπιάζετε κατευθείαν με το κρύο σιρόπι. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και το σερβίρετε σκέτο ή με μια μπάλα παγωτού.



 

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη