18 Δεκ 2016

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr

Έγραψε προ ημερών η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung για τον Αλέξη Τσίπρα:

“Για τον Έλληνα Πρωθυπουργό μπορεί κανείς να έχει όποια γνώμη θέλει, αλλά το ότι ο αριστερός πολιτικός προσφέρει στη σωτηρία της Ελλάδος από την κρίση δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Όταν πρόσφατα έκανε ανασχηματισμό, το έκανε ακριβώς για να δείξει καλή διάθεση στις Βρυξέλλες. Όποιος ήταν αντίθετος με την εφαρμογή των μεταρρυθμιστικών μέτρων απομακρύνθηκε από την πρώτη γραμμή της κυβερνήσεώς του. Είναι η ειρωνεία της ιστορίας το γεγονός ότι οι διεθνείς πιστωτές δεν ήθελαν να τον δουν στην εξουσία και τώρα πρέπει να παραδεχτούν ότι δεν θα υπήρχε καλύτερος”.

Συνεχίζουν το λιβανιστήρι στον Τσίπρα οι γερμανικές εφημερίδες.

Η εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου αμέσως μετά την έγκριση του προϋπολογισμού για το 2017, συνεχίζει και αυτή τις κολακείες προς τον Αλέξη Τσίπρα, γράφοντας:
“…Αυτήν την φορά το κλίμα ήταν σχετικά χαλαρό. Ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε έναν προϋπολογισμό λιτότητας για το 2017 με μια ισχνή πλειοψηφία των 152 βουλευτών, αλλά κανείς δεν αμφέβαλε ότι θα το κατάφερνε, γιατί η υποστήριξη του κοινοβουλίου θεωρείται σταθερή παρά το οριακό αποτέλεσμα…”.
Έτσι λοιπόν, από τα ΜΜΕ της Γερμανίας συνεχίζεται το λιβανιστήρι υπέρ του Τσίπρα. Του καλύτερου φίλου πλέον, των γερμανικών συμφερόντων.
Καθ΄ ότι γνωρίζουν, πως όταν ήταν να ψηφισθούν άλλοι παλαιότεροι Μνημονιακοί προϋπολογισμοί, η ηγεσία της Γερμανίας και όχι μόνο, καθόταν σε αναμμένα κάρβουνα μέχρι να την ψήφισή τους.
Ενώ με τον “Αλέξης” μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι και να μην ξενυχτούν πονοκεφαλιάζοντας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη