10 Δεκ 2016

Να γιατί η Ρεπούση αρρώστησε απ το κακό της όλη την εβδομάδα!

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, που γέμισε την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Αντώνης Τρίτσης» του Δήμου Αθηναίων, παρά τις δυσμενείς
συνθήκες (γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ), πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δικτύου Αναγνώρισης Γενοκτονιών, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, με θέμα: «Ο Ραφαέλ Λέμκιν και τα δικαιώματα της ανθρωπότητας».
Εκ μέρους του Δικτύου χαιρέτησε ο Συντονιστής του, Παυλίδης Αντώνης. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις συνθήκες που οδήγησαν στη συγκρότηση του Δικτύου και τόνισε τις προτεραιότητες και τη στρατηγική του Δικτύου καθώς και τη σημασία της πραγματοποίησης της εκδήλωσης.
Απ’ τους συμμετέχοντες φορείς χαιρέτησαν: Ο Άρτο Σεμάλ εκ μέρους της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής, Ο Παναγιώτης Γκατζώλης εκ μέρους της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας, η Αθηνά Σωτηριάδου εκ μέρους της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας και ο Κυριάκος Μπατσάρας εκ μέρους της Πανελλήνιας Ένωσης Ασσυρίων. Όλοι αναφέρθηκαν στη μεγάλη σημασία πραγματοποίησης της εκδήλωσης και παράλληλα τόνισαν την ανάγκη σφυρηλάτησης της ενότητας των λαών που έχουν υποστεί Γενοκτονίες.
Το λόγο στη συνέχεια έλαβαν οι κύριοι ομιλητές. Ο Βασίλης Αλεξανδρής, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, αφού αναφέρθηκε στη ζωή του Ραφαέλ Λέμκιν, μ’ ένα μεστό και τεκμηριωμένο λόγο ανέλυσε τόσο τη σύμβαση του ΟΗΕ του 1948, όσο και παραπλήσια νομικά κείμενα, που σχετίζονται με το μεγάλο ανθρωπιστή. Ο Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός Σύμβουλος, ανέλυσε διεξοδικά τη σημασία και την ουσία του έργου του Ραφαέλ Λέμκιν και τη συμβολή του στο μέλλον της ανθρωπότητας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ο Λέμκιν εργάστηκε έχοντας στραμμένη την προσοχή του στο μέλλον κι ότι κύριο μέλημά του ήταν να υπάρχει κόστος για το θύτη.
Το ψήφισμα της εκδήλωσης, που αναγνώστηκε απ’ το Συντονιστή, δημοσιογράφο Παντελή Σαββίδη, εγκρίθηκε ομόφωνα.
Την επόμενη ημέρα 9 Δεκεμβρίου, πενταμελής αντιπροσωπεία από το Δίκτυο και τους φορείς που συμμετείχαν στην εκδήλωση, αποτελούμενη απ’ τους: Αντώνη Παυλίδη, Συντονιστή, Γιώργο Βαρυτυμιάδη, εκπρόσωπο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Αθανασιάδη Γιάννη, Πρόεδρο της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, Σέρκο Αγαμπαντιάν απ’ την αρμενική κοινότητα και Μπατσάρα Κυριάκο, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Ασσυρίων, επισκέφτηκαν τη Βουλή για να επιδώσουν το ψήφισμα της εκδήλωσης.
Ο Πρόεδρος του σώματος, δέχτηκε την αντιπροσωπεία, αλλά επικαλέστηκε σημαντικές έκτακτες υποχρεώσεις και την παρέπεμψε στο Βουλευτή Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη. Τα μέλη της αντιπροσωπείας τον ενημέρωσαν για την εκδήλωση και στη συνέχεια κατέθεσαν το ψήφισμα και ζήτησαν να διανεμηθεί σ’ όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου και παράλληλα να αναγνωστεί στην ολομέλεια πριν την ημερήσια διάταξη, με την ευκαιρία ορισμού απ’ τον ΟΗΕ της 9ης Δεκεμβρίου, ως παγκόσμιας ημέρας μνήμης των θυμάτων των Γενοκτονιών.
Αθήνα 9 Δεκεμβρίου 2016
Από το Δίκτυο Αναγνώρισης Γενοκτονιών
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη