16 Δεκ 2016

Επιχειρηματίες κλείστε για Χριστούγεννα! Δεν δουλεύει κανείς

Αν έχετε επιχείρηση, θα μπορούσατε άνετα να τη κλείσετε εντελώς για Χριστούγεννα από τώρα κιόλας. Έτσι κι αλλιώς,
πάνω από τους μισούς εργαζομένους σας μπορεί να είναι κανονικά στις θέσεις τους, αλλά δεν το κάνουν και με την καρδιά τους.
«Τα Χριστούγεννα, είναι σαν να ξεκινούν κάθε χρόνο και πιο νωρίς», αναφέρει ο Dan Rogers, συνιδρυτής μιας δανέζικης startup που συλλέγει και αξιολογεί στοιχεία για εργαζομένους.
Έρευνα που διενήργησε η εταιρεία του διαπίστωσε ότι στη Βρετανία το 54% των εργαζομένων βρίσκονται... νοερώς σε διακοπές ήδη από σήμερα.
Μάλιστα, στις νεαρότερες ηλικίες το φαινόμενο αυτό απαντάται πολύ συχνότερα. Από σήμερα λοιπόν, έξι στους δέκα εργαζόμενους, που ενηλικιώθηκαν τη δεκαετία των 00s, έχουν «κατεβάσει ρολά», έναντι μόλις 40% της παλαιότερη γενιάς, ενώ οι ακόμα παλαιότεροι παθαίνουν το... σύνδρομο των πρόωρων Χριστουγέννων όχι νωρίτερα από τις 20 Δεκεμβρίου. Αυτό προέκυψε από την έρευνα σε 3.000 εργαζόμενους.
«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να συγκεντρωθεί κανείς σε διάφορες εργασίες όταν είναι ενθουσιασμένος με αυτό που τον περιμένει: μια συνάντηση με τα αγαπημένα πρόσωπα, κοινωνικές επαφές, χαρούμενη διάθεση», αναφέρει η 28χρονη Lorraine Black, που εργάζεται σε μια ασφαλιστική κι επενδυτική εταιρεία στη Νέα Υόρκη. Η ίδια δεν το κάνει επίτηδες, αλλά ξέρει ότι αυτές τις ημέρες είναι λιγότερο παραγωγική. « Οι ρεαλιστές μάνατζερ δεν βρίσκονται σε άρνηση γι' αυτό που τους συμβαίνει. Δεν είναι η ιδεατή κατάσταση για εκείνους, ωστόσο είναι κάτι που ισχύει και που πρέπει τουλάχιστον να το αποδεχθούν», αναφέρει...





newmoney.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη