11 Δεκ 2016

Ο σπουδαίος πιανίστας Danylo Saienko στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης!!!


Ο απίστευτος Danylo Saienko (1ο βραβείο Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου "Γιώργος Θυμής" - 2015) επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για ένα εκπληκτικό ρεσιτάλ με έργα Frank, Ravel, Schumann και Ginastera. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 8.30 μ.μ., μία μαγική βραδιά με τις ερμηνείες ενός μεγάλου καλλιτέχνη!!!

Είσοδος ελεύθερη


Ο πιανίστας Danylo Saienko γεννήθηκε το 1991 στο Lvil της Ουκρανίας. Σε ηλικία έξι ετών άρχισε μαθήματα πιάνου και συνέχισε στην Κρατική Μουσική Σχολή της Ουκρανίας για ταλαντούχα παιδιά, στην τάξη του καθηγητή Juriij Moysyak. Το 2009 εισήχθη στη σχολή Mykola Lysenko, στην τάξη του καθηγητή Yosif Ermine. Συνέχισε τις σπουδές του στην Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου του Αμβούργου με την καθηγήτρια Anna Vinnizka. 

Διακρίθηκε σε διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου, όπως Vladimir Horowitz και Mykola Lysenko στο Κίεβο, Emil Gilels στην Οδησσό, 1ο Βραβείο στον Διεθνή διαγωνισμό πιάνου «Γιώργος Θυμής» στη Θεσσαλονίκη (2015) και πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό πιάνου Maria Canals στη Βαρκελώνη (2015). 

Και για να θυμηθούμε τον μεγάλο πιανίστα, ένα μικρό απόσπασμα από την συμμετοχή του στο διαγωνισμό πιάνου "Γιώργος Θυμής" το 2015. 
Μεγάλη δεξιοτεχνία, υπέροχος ήχος και βαθιά κατανόηση της μουσικής φράσης!!!


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη