10 Ιαν 2017

Ρίχνει χιόνι σε όλη την Κεντρική Μακεδονία

Συνεχίζεται έως αυτή την ώρα η χιονόπτωση σε αρκετές περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης. Το φαινόμενο παρατηρείται εντονότερο στις ορεινές περιοχές του Νομού, ωστόσο, σε
αρκετούς Δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος αυτή την ώρα χιονίζει.

Επί ποδός βρίσκονται από νωρίς το απόγευμα τα συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να διευκολύνουν την κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του Νομού Θεσσαλονίκης. Σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν επιστρατευτεί 65 αλατιέρες και εκχιονιστικά οχήματα.

30 αλατιέρες στο Νομό Θεσσαλονίκης

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ 30 αλατιέρες βγήκαν στους δρόμους και ξεκίνησαν να ρίχνουν αλάτι σε κεντρικούς οδικούς άξονες περιφερειακά της πόλης. Οι αλατιέρες και τα εκχιονιστικά οχήματα ξεκίνησαν από την περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης και θα συνεχίσουν να ρίχνουν αλάτι καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Η κίνηση στα 40 χιλιόμετρα της οδού διεξάγεται αυτή την ώρα χωρίς προβλήματα.
Τα οχήματα της Περιφέρειας βρίσκονται σε επιφυλακή και έχουν εγκατασταθεί σε όλες τις ορεινές περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης. Από το Σοχό μέχρι τα Βασιλικά και την Καρδία οι δρόμοι καθαρίζονται από τα οχήματα της Περιφέρειας.

Τι γίνεται στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας

Εδώ και δύο ημέρες ρίχνουν αλάτι στους δρόμους οι αλατιέρες της Περιφέρειας στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής. Αλατιέρες οργώνουν διαρκώς το οδικό δίκτυο πλησίον των χιονοδρομικών κέντρων σε Πέλλα και Σέρρες καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο των περιφερειακών ενοτήτων.

Κακοκαιρία μέχρι την Τετάρτη

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι χιονοπτώσεις θα συνεχίστουν στο Νομό Θεσσαλονίκης μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη