16 Ιαν 2017

"Η Κυβέρνηση στην ουσία καταργεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ν. Θεσσαλονίκης"

Την ουσιαστική «κατάργηση» της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Θεσσαλονίκης από την Κυβέρνηση καταγγέλλει ο... Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στον αρμόδιο Υπουργό.
Αφορμή αποτέλεσε απόφαση του Αρχηγού της Π.Υ. σύμφωνα με την οποία το 2017 οι οργανικές θέσεις της υπηρεσίας θα μειωθούν κατά 99 άτομα και από 365 που υπηρετούσαν το 2016 φέτος στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης θα είναι μόλις 266.
Ο κ. Καράογλου καλεί τον Υπουργό Εσωτερικών να επανεξετάσει την παραπάνω απόφαση η οποία, όπως σημειώνει, θέτει σοβαρά ζητήματα ασφάλειας και προστασίας των κατοίκων της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας.
Όπως δήλωσε σχετικά: «Μετά την απόπειρα μετεγκατάστασης της 383 ΜΕΕΑ των πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair στην Ελευσίνα, η Κυβέρνηση επιχειρεί αυτήν τη φορά να αποψιλώσει -άγνωστο για ποιόν λόγο- το στελεχιακό δυναμικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Νομό. Η εξέλιξη αυτή προκαλεί εύλογες απορίες σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη ο οποίος ανησυχεί βλέποντας μια νευραλγική υπηρεσία να αποδυναμώνεται αντί να ενισχύεται σημαντικά. Καλώ τον αρμόδιο Υπουργό να επανεξετάσει την απόφαση 91/231 Φ102.2 του Αρχηγού της Πυροσβεστικής περί “κατανομής οργανικών θέσεων” διότι αφήνει απροστάτευτη και ανοχύρωτη τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Η ασφάλεια των πολιτών δεν πρέπει να θυσιάζεται για χάρη μικροκομματικών σκοπιμοτήτων».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη