6 Ιαν 2017

Βόμβα έτοιμη να εκραγεί: οι πυρήνες του ΙΚ στην Ευρώπη.

Εφημερίδα Μααρίβ 25.12.2016
του Καθ. Εγιάλ Ζίσερ 
Παράλληλα με τις υπόλοιπες δυνατότητες που δείχνει να έχει το ΙΚ στη Μέση Ανατολή, τα μέλη του στην Ευρώπη επιδεικνύουν θαυμάσιες επιχειρησιακές
δυνατότητες. Το κύμα των επιθέσεων εκφράζει την προετοιμασία, την δυνατότητα στρατολόγησης, την εξάσκηση και την ετοιμότητα των ανθρώπων του ΙΚ, που βρίσκονται στον «φάκελο Ευρώπη. 
Το Σαββατοκύριακο υπήρξε μια αίσθηση ανακούφισης στη Γερμανία, στο άκουσμα της είδησης ότι ο τρομοκράτης που διέπραξε την τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της χριστουγεννιάτικης αγοράς του Βερολίνου πυροβολήθηκε στο Μιλάνο της Ιταλίας και σκοτώθηκε. Όμως αυτή η αίσθηση είναι άτοπη και σε κάθε περίπτωση πολύ πρόωρη. Πάνω απ’ όλα, η επίθεση στο Βερολίνο δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό που έληξε με την εξουδετέρωση του δράστη, αλλά μέρος εκείνου του ευρέως κύματος επιθέσεων που εξαπέλυσε η οργάνωση του ΙΚ, το οποίο θα συνεχίσει να αυξάνεται και να πλήττει όλη την Ευρώπη. Απέναντι σ’ αυτό το κύμα η Ευρώπη εξακολουθεί να παραμένει ανήμπορη και ανυπεράσπιστη.   
Το σημερινό κύμα τρομοκρατίας του ΙΚ ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, στα τέλη Οκτωβρίου 2015, με την πτώση ρωσικού επιβατικού αεροπλάνου με 224 επιβάτες πάνω από τη χερσόνησο του Σινά. Δύο εβδομάδες αργότερα, στα μέσα Νοεμβρίου 2015, άνδρες της οργάνωσης χτύπησαν στην καρδιά του Παρισιού προκαλώντας τον θάνατο περίπου 130 ανθρώπων. Έκτοτε η οργάνωση ξαναχτυπά σε κράτη της Ευρώπης περίπου κάθε δύο εβδομάδες. 
Έτσι, μια σειρά επιθέσεων στις Βρυξέλλες τον φετινό Μάρτιο (σ.μ. του 2016) άφησε περισσότερους από 30 νεκρούς, ενώ η τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας οδήγησε στον θάνατο 84 πολίτες, οι οποίοι είχαν πάει να γιορτάσουν την Ημέρα της Βαστίλλης, εθνική εορτή της Γαλλίας. Επί τη ευκαιρία, η οργάνωση ΙΚ στρέφει την οργή της, τα χτυπήματά της καθώς και την αγανάκτησή της προς την Τουρκία, αφού, για τους ανθρώπους του ΙΚ, ο «άπιστος» Έρντογαν δεν είναι καλύτερος από τη χριστιανική Ευρώπη. 
Η επιτυχία του ΙΚ να μάχεται επανειλημμένα στην Ευρώπη είναι εμφανής, σε πλήρη αντίθεση με τις αναφορές για τις ήττες που υφίσταται στο πεδίο της μάχης σε Συρία και Ιράκ. Έτσι, οι φήμες για επικείμενη εξουδετέρωση της οργάνωσης θεωρούνται πρόωρες. Η αλήθεια είναι ότι το ΙΚ έχει απολέσει ορισμένα από τα στηρίγματά του σε Συρία και Ιράκ και ότι είναι πιθανόν να δυσκολεύεται να διατηρήσει το «Χαλιφάτο» που έχει συστήσει στην περιοχή μας. Ωστόσο, ο πόλεμος εναντίον του ΙΚ απέχει πολύ από τον τερματισμό του. 
Η οργάνωση συνεχίζει να μάχεται, παρόλο που η ιρακινή πόλη της Μοσούλης υποτίθεται ότι είχε ήδη πέσει πριν από αρκετές εβδομάδες στα χέρια του ιρακινού στρατού, ο οποίος μάχεται εκεί με τη βοήθεια Ιρανών συμβούλων και αμερικανικών δυνάμεων. Είναι φανερό ότι, ακόμη και αν τελικά πέσει η Μοσούλη στα χέρια της ιρακινής κυβέρνησης, δεν θα έχει τελειώσει το πράγμα για το ΙΚ, που προτίθεται να συνεχίσει τη δράση του από την συρο-ιρακινή έρημο, όπως έκαναν προηγουμένως, το καλοκαίρι του 2014, όσοι είχαν καταφύγει εκεί για να ευαισθητοποιήσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη. Στη Συρία το ΙΚ έχει επιτύχει να επιβιώσει, ενώ, την ώρα που τα μάτια ολόκληρου του κόσμου και ιδιαίτερα Ρώσων και Ιρανών, ήσαν στραμμένα στο Χαλέπι, τα μέλη του κατάφεραν να επανακαταλάβουν την Παλμύρα, στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Τέλος, η οργάνωση προτίθεται να συνεχίσει τη δράση της στη Χερσόνησο του Σινά, παρόλες τις προσπάθειες του αιγυπτιακού στρατού να την νικήσει. 
Παράλληλα με τις υπόλοιπες δυνατότητες που δείχνει να έχει το ΙΚ στη Μέση Ανατολή, τα μέλη του στην Ευρώπη επιδεικνύουν θαυμάσιες επιχειρησιακές δυνατότητες. Το κύμα των επιθέσεων εκφράζει την προετοιμασία, την δυνατότητα στρατολόγησης, την εξάσκηση και την ετοιμότητα των ανθρώπων του ΙΚ, που βρίσκονται στον «φάκελο Ευρώπη». 
Ένα κύμα επιθέσεων ξεκίνησε, όπως έχει λεχθεί, πριν από ένα χρόνο, ωστόσο η Ευρώπη εξακολουθεί να παραμένει έκπληκτη και ανυπεράσπιστη μπροστά σε αυτές τις επιθέσεις. Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να μάθουν από την εμπειρία των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι αλήθεια ότι είχε ασκηθεί πολλή κριτική για τα υστερικά μέτρα των Αμερικανών έπειτα από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη. Ωστόσο θα πρέπει να πούμε, ότι είναι προς τιμή των Αμερικανών ότι έσπευσαν να εσωτερικεύσουν το γεγονός που συνέβη στο έδαφός τους, να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα και να αναλάβουν δράση. Πήγαν σε πόλεμο εναντίον του κεφαλιού του φιδιού, του Οσάμα μπιν Λάντεν, στη χερσαία βάση του στο Αφγανιστάν από όπου και δρούσε. Και εκτός από αυτό, αύξησαν την ευαισθητοποίηση του αμερικανικού κοινού για τον κίνδυνο της τρομοκρατίας και μετέδωσαν στη χώρα μια ηρεμία από εντάσεις λόγω ασφαλείας, όπως θα σας πει όποιος έχει βιώσει τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια των ΗΠΑ. 
Η Ευρώπη δεν έχει φτάσει ακόμα εκεί. Δεν ενδιαφέρεται, για τους λόγους της, να πολεμήσει το ΙΚ στο έδαφός του αλλά και δεν θέλει να κάνει τα απαραίτητα βήματα για να αυξήσει την ασφάλεια των κατοίκων της στο ευρωπαϊκό έδαφος. Το επόμενο χτύπημα στην Ευρώπη, είναι, ως εκ τούτου, απλά θέμα χρόνου.  
                                                                          http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/853/585.html?hp=1&cat=479 

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη