8 Φεβ 2017

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ


Κυβέρνηση -Μαλακώνει τη ρητορική της και δίνει το αφορολόγητο για να ξεκλειδώσει η αξιολόγηση.

ΝΕΑ ΒΑΡΗ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ - ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΟΠΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ.



Κατά πληροφορίες του iefimerida, τις επόμενες ώρες και σίγουρα πριν το euroworking group αναμένεται να κορυφωθεί η κινητικότητα μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών. Το Μαξίμου ήδη επιβεβαίωσε τη λήψη αυτών των πρωτοβουλιών για να διερευνηθούν οι διαθέσεις και να επιταχυνθούν οι διεργασίες, αφού διακαής τους πόθος είναι  να μπει «φρένο» στο μαρτύριο των τελευταίων μηνών που προκαλεί δημοσκοπική φθορά.
Επιπλέον, τα αποτελέσματα αυτών των διαβουλεύσεων θα κρίνουν αν και κατά πόσο η κυβέρνηση θα μπορέσει να πετύχει συμβιβασμό. Που εκ των πραγμάτων θα οδηγήσει σε ένα μείγμα μέτρων το οποίο είναι άγνωστο αν θα είναι κοινωνικά αλλά και κοινοβουλευτικά ανεκτό για να πάρει το «πράσινο φως» από τους 153. Ώστε να μπορέσει η χώρα να μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ εντός Μαρτίου.
Μαλακώνουν τη ρητορική τους και δίνουν αφορολόγητο
Για όλους αυτούς τους λόγους, η κυβέρνηση μαλακώνει εμφανώς τη ρητορική της και αποφεύγει εσκεμμένα:
  •  πρώτον, να επαναλάβει την τοποθέτηση «δεν νομοθετούμε ούτε ένα ευρώ μέτρα»
  • δεύτερον να διαψεύσει κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω σε ό,τι αφορά στη μείωση του αφορολόγητου
Ορθάνοιχτο «παράθυρο» άλλωστε άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καθώς ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε πως «όταν τεθεί συνολική πρόταση υπόψη της ελληνικής κυβέρνησης, θα σκεφτούμε ποιες μπορεί να είναι οι πιθανές λύσεις». Σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει «πρόθεση» η κυβέρνηση να νομοθετήσει προκαταβολικά.
Ενδείξεις που προφανώς συνηγορούν στο γεγονός ότι αν υπάρξει «συνολική συμφωνία» (για αξιολόγηση, μέτρα για το χρέος και πλεονάσματα), τότε το Μαξίμου θα κάνει γενναίες υποχωρήσεις.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη