28 Φεβ 2017

Στο μικροσκόπιο της Νέας Δημοκρατίας η Φώφη Γεννηματά

 Oι εκτιμήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την στάση της και οι σκέψεις του Καραμανλή!!!

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούν στην Πειραιώς την τακτική που ακολουθεί η Φώφη Γεννηµατά το τελευταίο διάστηµα
έναντι της Νέας ∆ηµοκρατίας, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην επιθετική ρητορική που έχει υιοθετήσει έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Με ευθύνη της Ν.∆. και του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει εθνική συνεννόηση. Η χώρα έχει έλλειµµα αξιοπιστίας και εµπιστοσύνης», σηµείωσε η κ. Γεννηµατά και κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη, διερωτώµενη γιατί παρουσίασε το πρόγραµµα της Ν.∆. για την έξοδο της χώρας από την κρίση στην Αγκελα Μέρκελ και όχι στον ελληνικό λαό.

«Εχουµε ήδη έναν υποτακτικό, δεν χρειαζόµαστε άλλον», σχολίασε προ ηµερών µέσα από το ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών» η ίδια, που λίγες ηµέρες µετά υποστήριξε ότι στις επόµενες εκλογές δεν θα συνεργαστεί µε τη Ν.∆. για συγκρότηση κυβέρνησης, προκειµένου η χώρα να οδηγηθεί εκ νέου σε εκλογές µε απλή αναλογική. Στελέχη της Πειραιώς λένε µε νόηµα πως κατανοούν τις προσπάθειες των κοµµάτων να δηµιουργηθούν αναχώµατα µε τη Νέα ∆ηµοκρατία, µε δεδοµένη τη µεγάλη εισροή ψηφοφόρων στη «γαλάζια» παράταξη και από τον χώρο της Κεντροαριστεράς. Αυτό, όµως, τόνιζαν, δεν αλλάζει σε τίποτα την εκπεφρασµένη στρατηγική του κόµµατος.

«Η Νέα ∆ηµοκρατία, ως υπεύθυνη πολιτική δύναµη που είναι, είτε είναι αυτοδύναµη είτε όχι, θα απευθυνθεί στο σύνολο των κοµµάτων που υποστηρίζουν την ευρωπαϊκή πολιτική της χώρας και θα επιδιώξει τον σχηµατισµό κυβέρνησης µε την ευρύτερη δυνατή αποδοχή», αναφέρουν χαρακτηριστικά. Τα ίδια «γαλάζια» στελέχη σχολίαζαν επίσης ότι το ισχυρό αντι-ΣΥΡΙΖΑ κλίµα που διαµορφώνεται στην κοινωνία και θα εκφραστεί στις εκλογές είναι αυτό που εν τέλει θα καθορίσει τις επιλογές του καθενός. «Οταν γίνουν οι εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδοκιµαστεί πολιτικά και µε εµφατικό τρόπο, οπότε κανένας δεν θα τολµήσει να βυθίσει τη χώρα σε ακυβερνησία για χάρη του», σχολίαζαν, ενώ, όπως χαρακτηριστικά σηµείωναν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, «αν ο κόσµος θέλει να διώξει τον ΣΥΡΙΖΑ από την πόρτα, κανένας δεν θα τολµήσει να τον βάλει από το “παράθυρο”».

Από την πλευρά του, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραµανλής εµφανίζεται ιδιαίτερα προβληµατισµένος µε τη στάση της Φώφης Γεννηµατά. Ερωτηθείς τις προηγούµενες ηµέρες από τακτικούς συνοµιλητές του για την πιθανότητα να µη συνεργαστεί η ∆ηµοκρατική Συµπαράταξη µε τη Ν.∆., σε περίπτωση που στις επόµενες εκλογές δεν προκύψει αυτοδυναµία για το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, απάντησε: «Ας πάρει πάνω της η Φώφη την ευθύνη για την ακυβερνησία. Αν τη συµβουλεύουν ότι µε την απλή αναλογική θα µπορεί να ενισχύσει τη θέση της, πλανώνται πλάνην οικτράν.
Σε µια τέτοια περίπτωση είναι µαθηµατικά βέβαιο πως ο Κυριάκος θα ενισχυθεί ακόµη περισσότερο», έλεγε στέλεχος της Ν.∆. που συναντήθηκε πρόσφατα µε τον πρώην πρωθυπουργό, µεταφέροντας το νόηµα των λεγοµένων του.





parapolitika.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη