23 Φεβ 2017

Ανατροπή από Σόιμπλε: Τώρα οι αλλαγές στις συντάξεις

Αλλαγή δεδομένων σχετικά με τα νέα μέτρα για το συνταξιοδοτικό που θα κληθεί να υπογράψει η κυβέρνηση στο
πλαίσιο της ολοκλήρωσης της β' αξιολόγησης, προκύπτουν από την ενημέρωση των δημοσιογράφων από την εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου αποκάλυψε ότι τα νέα μέτρα για το συνταξιοδοτικό πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα και όχι μετά τη λήξη του προγράμματος το 2018, σε αντίθεση με όσα διαμηνύουν στελέχη της κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση του ανταποκριτή του Real FM στο Βερολίνο για το συνταξιοδοτικό και το πότε θα αποφασιστεί και θα υλοποιηθεί η μεταρρύθμιση, η Γερμανίδα εκπρόσωπος απάντησε: «Το συνταξιοδοτικό είναι μία από τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνεται στο τρέχον πρόγραμμα, άρα πρέπει να εκπληρωθεί στο τρέχον πρόγραμμα».
Η δήλωση της εκπροσώπου του Γερμανικού ΥΠΟΙΚ προκαλεί σύγχυση, βέβαια, δεδομένου ότι έρχεται σε ρήξη με όσα δήλωνε μία μέρα πριν ο ίδιος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Κατανοώ ότι για πολιτικούς λόγους η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει σε νέες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αργότερα», ανέφερε σε δήλωσή του ο Γερμανός Υπουργός για το συνταξιοδοτικό.




parapolitika.gr

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη