19 Φεβ 2017

Το παγωμένο φεγγάρι του Κρόνου υπόσχεται ΖΩΗ!!!

Μια εκπληκτική φωτογραφία του Εγγέλαδου που έβγαλε το σκάφος της ΝΑΣΑ Cassini μας δείχνει αυτό το  φεγγάρι του Κρόνου ίσως να μπορεί να κατέχει μόνο του τη δυναμική για τη
ζωή μέσα στο παγωμένο κέλυφος του!
 Το διαστημικό σκάφος Cassini συνέλαβε αυτή την εικόνα στις 27 Νοέμβρη του 2016 με τη χρήση της κάμερας κλειστής γωνίας του.
Credit: NASA / JPL Caltech-/ Space Science Institute
Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτή τη θέα από το διαστημικό σκάφος Cassini της NASA και μπορεί να εκπλαγείτε.

"Κατά τη διάρκεια της αποστολής Cassini, οι παρατηρήσεις έχουν δείξει ότι ο Εγκέλαδος (313 μίλια ή 504 χιλιόμετρα κατά μήκος) όχι μόνο έχει υδαρής πίδακες αποστολή παγωμένους κόκκους στο διάστημα? Κάτω από την παγωμένη κρούστα της έχει επίσης μια παγκόσμια ωκεανό, και μπορεί να έχουν υδροθερμική δραστηριότητα, όπως καλά, "NASA officals έγραψε σε μια περιγραφή της εικόνας . "Δεδομένου ότι οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το υγρό νερό είναι ένα βασικό συστατικό για τη ζωή, οι συνέπειες για τις μελλοντικές αποστολές που ψάχνουν για ζωή αλλού στο ηλιακό μας σύστημα θα μπορούσε να είναι σημαντικό." [ Φωτογραφίες: Εγκέλαδο, Cold Κρόνου, Bright Moon ]

Το διαστημικό σκάφος Cassini που χρησιμοποιείται κάμερα κλειστής γωνίας και ένα πράσινο φίλτρο για να σπάσει απότομα αυτή την εικόνα του Κρόνου που βλέπει ημισφαίριο του Εγκέλαδου στις 27 του Νοέμβρη 2016 (NASA κυκλοφόρησε την εικόνα 6, Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους). Το διαστημικό σκάφος ήταν πάνω από 80.000 μίλια (129.000 χιλιόμετρα) από τον Εγκέλαδο στο χρόνο, μια σύμφωνα με την περιγραφή της NASA.



Ο Εγκέλαδος και ο δορυφόρος Ευρώπη του Δία είναι οι μόνοι στο ηλιακό μας σύστημα που πιστεύεται ότι διαθέτουν έναν εξωγήινο ωκεανό, ο οποίος επικοινωνεί με την επιφάνειά τους.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Πίτερ Τόμας του Πανεπιστημίου Κορνέλ της Νέας Υόρκης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό διαστήματος "Icarus", εκτιμούν ότι το ελαφρό «τραμπάλισμα» του Εγκέλαδου, καθώς περιφέρεται γύρω από τον μητρικό πλανήτη του Κρόνο, δεν μπορεί να εξηγηθεί βαρυτικά παρά με την παρουσία ενός ωκεανού τεραστίων διαστάσεων.
 
Οι υδρατμοί, τα σωματίδια πάγου και τα απλά οργανικά μόρια που το «Κασίνι» έχει παρατηρήσει από το 2005 να βγαίνουν από ρωγμές κοντά στο νότιο πόλο του δορυφόρου, πιθανότατα τροφοδοτούνται συνεχώς από αυτό το τεράστιο «ρεζερβουάρ» νερού σε υγρή μορφή.
Η μελέτη προηγούμενων στοιχείων του «Κασίνι» το 2014 είχε δώσει ενδείξεις για την παρουσία ενός μικρότερου υπόγειου ωκεανού., Αλλά η νέα ανάλυση των πιο «φρέσκων» δεδομένων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο ωκεανός ουσιαστικά είναι παγκόσμιος, δηλαδή καλύπτει όλο τον δορυφόρο κάτω από την παγωμένη επιφάνειά του. Οι γεωλογικοί μηχανισμοί που εμπόδισαν όλο αυτό το νερό να παγώσει, παραμένουν άγνωστοι προς το παρόν.
Η αποστολή «Cassini-Huygens», που εξερευνά τον Κρόνο και τα φεγγάρια του από το 2004, είναι ένα κοινό εγχείρημα της Αμερικανικής (NASΑ) και της Εερωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), υπό τη διεύθυνση του Εργαστηρίου Αεριοπροώθησης της πρώτης. Το σκάφος θα κάνει ένα κοντινό πέρασμα από τον Εγκέλαδο στις 28 Οκτωβρίου, σε ύψος μόλις 49 χιλιομέτρων από την επιφάνειά του.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη