7 Φεβ 2017

Η επανεμφάνιση Σαμαρά και οι σχέσεις του με τον Μητσοτάκη - Η στάση Καραμανλή και η υστεροφημία

«Η Κυριακή του πρώην» θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος της
χθεσινής επανεμφάνισης, με πολιτικά μηνύματα, του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που προέβη σε μία στοχευμένη εμφάνιση με συνέντευξή του στην Καθημερινή, στέλνοντας μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. 
Η στόχευση του πρώην Πρωθυπουργού είναι σαφής: θέλει να τονίσει ότι δικαιώνεται πολιτικά και ότι ο ίδιος θα είχε βγάλει τη χώρα από την κρίση, εάν δεν είχε διακοπεί η πορεία της κυβέρνησής του τον Δεκέμβριο του 2014 με τη μη εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας. 

Η επιλογή του Αντ. Σαμαρά να κάνει επανεμφάνιση με μια συνέντευξη με σαφές πολιτικό περιεχόμενο έχει την ιδιαίτερη σημασία της στο εσωκομματικό σκηνικό, καθώς ο πρώην Πρωθυπουργός είναι στη σκληρή γραμμή και εμμένει ότι δεν πρέπει να υπάρξει κανενός είδους συναίνεση με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Αντ. Σαμαράς, όπως λέει σε συνομιλητές του η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα δεχθεί πολύ μεγάλη πίεση από πολλές κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις και δεν μπορεί προβλέψει πως θα αντιδράσουν στην πορεία οι βουλευτές. 

Όσον αφορά τη σημερινή ηγεσία της Ν.Δ ο Α. Σαμαράς βάζει θετικό πρόσημο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας με έμφαση ότι έχει καλή παρουσία, αν και παραδέχεται στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του, ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Δεν είναι λίγοι όμως όσοι τον επικρίνουν για πολιτική κηδεμονία του Κυρ. Μητσοτάκη. 

Σε διαφορετική πορεία και εκ διαμέτρου αντίθετη στρατηγική από τον έτερο πρώην Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή που είναι αρκετά αποστασιοποιημένος από τα πολιτικά δρώμενα και δεν δείχνει, με βάση τα όσα λέει στους συνομιλητές του, καμία διάθεση να εμπλακεί εκ νέου, ενώ ακόμα και το θέμα της υστεροφημίας του δεν το στηρίζει όσο πρέπει και με τον ενδεδειγμένο τρόπο, ο Α. Σαμαράς κινείται εντελώς σε άλλη κατεύθυνση, αφού παρεμβαίνει συνεχώς και δεν δείχνει καμία διάθεση να μείνει στη γωνιά του. 

Ο Μεσσήνιος επιχειρεί να στηριχθεί πάνω στο επιχείρημα περί πολιτικής δικαίωσης και όλοι οι υποστηρικτές του σε αυτή τη γραμμή κινούνται, ενώ με τις παρεμβάσεις τους, όπως το τελευταίο διάστημα θέλει να ενισχύσει την άποψη ότι το πολιτικό του κεφάλαιο δεν έκλεισε. 
Μάλιστα, ο Α. Σαμαράς ετοιμάζεται και για άλλες παρεμβάσεις, συνεντεύξεις και άρθρα, ενώ δέχεται και εισηγήσεις για να κάνει και μια εφ’ όλης της ύλης πολιτική ομιλία, σε μια στιγμή που ο ίδιος πιστεύει και το λέει σε όλους τους τόνους, ότι δικαιώνεται η πορεία του και ο λαός βλέπει τις διαφορές.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη