18 Μαρ 2017

Ρούτε όπως Σαμαράς

Πολύ προσπάθεια έχει γίνει για να αναλυθεί η νίκη του Ρούτε και ποιος είναι αυτός ο τύπος που φρέναρε την ακροδεξιά κι
έστειλε μηνύματα σε όλη την Ευρώπη. Ίσως θα πρέπει στη Νέα Δημοκρατία να το αναλύσουν το φαινόμενο για να καταλάβουν πώς κάποιος μπορεί να νικά χωρίς ουσιαστικά να έχει τίποτε να δώσει.
Πώς μπορεί κάποιος να χάνει μεν έδρες μετά από τόσα χρόνια στην κυβέρνηση αλλά να παραμένει πρώτη πολιτική δύναμη.
Τι έδωσε τη νίκη στον Ρούτε; Το πιο πιθανό είναι ότι του την έδωσε η υποδειγματική προεκλογική του εκστρατεία στην οποία έβαλε μέσα την Τουρκία και τον ισλαμοφασισμό του Ερντογάν. Ο Ρούτε έξυπνα σκεπτόμενος, έριξε τους Τούρκους διαδηλωτές στα... σκυλιά στην κυριολεξία και μεταφορικά, φόβισε τους Ολλανδούς για τη διείσδυση του μουσουλμανικού στοιχείου και κατάφερε να σηκώσει τους πολίτες από τον καναπέ. Οι οποίοι πολίτες προτίμησαν την σκληρή, δεξιά ατζέντα του Ρούτε παρά τους ακροδεξιούς οι οποίοι υπόσχονται πάνω – κάτω τα ίδια αλλά τρομάζουν με την ωμότητα των λεγόμενών τους και κυρίως προκαλούν φόβο για την άγνωστη Ευρώπη που ευαγγελίζονται.
Αν θέλουμε να πούμε την αλήθεια, ο Ρούτε έδειξε το αληθινό πρόσωπο των Τούρκων ισλαμιστών και κινητοποίησε τη χριστιανική Ολλανδία. Ταυτόχρονα σκλήρυνε τη στάση του στο μεταναστευτικό και μίλησε για τη χώρα, την εθνική της ταυτότητα που πρέπει να διατηρηθεί χωρίς όμως να πληγεί ο ευρωπαϊκός της προσανατολισμός.
Αν θέλουμε να κάνουμε συγκρίσεις με τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο νικητής των εκλογών είναι περίπου σαν τον... Σαμαρά στη χώρα μας. Δεξιά ατζέντα, αναφορές στην πατρίδα και τον πατριωτισμό, έλεγχο των συνόρων και των μεταναστών κι όχι μπάτε σκύλοι αλέστε, ιδιαίτερη προσοχή στους γείτονες και σκληρή στάση όταν αυτοί ξεφεύγουν και το κυριότερο: Όχι στην ερμαφρόδιτη, «δήθεν» πολιτική του κέντρου και της αριστεράς. Ο Ρούτε ή... Σαμαράς της Ολλανδίας κατάλαβε ότι η Ευρώπη στρέφεται δεξιά και με μεσαιοχωρίτικες πολιτικές, τις οποίες εκφράζει μια χαρά ο Τσίπρας και τα ορφανά του Ανδρέα, προκοπή δεν γίνεται. Είναι η απάντηση σε όλους εκείνους που προσπαθούν με το έτσι θέλω στη Νέα Δημοκρατία να στρέψουν τον πολιτικό της προσανατολισμό προς το κέντρο. Αντί δηλαδή το σημείο αναφοράς να είναι ο δεξιός χώρος και από το κέντρο να μπορεί να πάρει κανείς τα θετικά, κάποιοι στη ΝΔ θέλουν να μετατρέψουν το κόμμα σε κεντρώο και μόνο όποτε συμφέρει να θυμάται την πατρίδα, την οικογένεια, τη δημόσια ασφάλεια κ.λπ.
Ευτυχώς τις περισσότερες φορές ο Μητσοτάκης δεν «τσιμπάει» αν και υπάρχουν πολλά για τα οποία μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει. Σε αρκετά θέματα παίρνει αποφάσεις που θυμίζουν περισσότερο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ παρά ένα κόμμα νοικοκυραίων που επιζητούν την ανάσταση της Ελλάδας, την ανάδειξη της εθνικής της ταυτότητας, την ασφάλεια και τον έλεγχο των συνόρων. Σε θέματα όπως τα μαθήματα που διδάσκονται στα σχολεία π.χ. θα έπρεπε να είναι πιο δυναμική η ΝΔ κι όχι να αφήνει να περάσουν οι... έμφυλες ταυτότητες χωρίς αντίσταση. Σε θέματα μετανάστευσης θα πρέπει να δίνει λύσεις που θα αγγίξουν τους Έλληνες ενώ σε θέματα ασφάλειας δεν αρκούν οι ερωτήσεις στη Βουλή, αλλά χρειάζεται το ξεμπρόστιασμα της κυβέρνησης των μπαχαλάκηδων.
Επί της ουσίας ο Ρούτε μίλησε στην καρδιά των Ολλανδών που θέλουν μια χώρα ασφαλή αλλά ευρωπαϊκή. Μια χώρα Ολλανδική αλλά ενταγμένη στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Μια χώρα χριστιανική κι όχι ο κάθε Ερντογάν να παίζει παιχνίδια στην πλάτη της.
Στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης τι θέλει για τη χώρα; Ελπίζουμε όχι συμμαχίες κάτω από το τραπέζι για θέματα όπως οι γάμοι ομοφυλοφίλων. Ούτε συναινέσεις που απαιτεί ο Μεϊμαράκης ή όποιος άλλος πιστεύει ότι μπορεί να συνεργαστεί η ΝΔ με την αριστερά. Και βεβαίως, είναι αδύνατο να κάτσει κανείς στο ίδιο τραπέζι με τον ανιστόρητο Φίλη, με τον ανίκανο Μουζάλα ή με όλους τους «ευαισθητούληδες» που καλύπτουν τους μπαχαλάκηδες.
Η περίπτωση Ρούτε επιβεβαιώνει όσους λένε ότι η δεξιά ατζέντα σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο, είναι η μόνη επιλογή και για την Ελλάδα. Όλα τα υπόλοιπα είναι κάρα με σανό που ταΐζουν τους πολίτες.





antinews.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη