14 Μαρ 2017

ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ! Έρχονται πρόωρες ΕΚΛΟΓΕΣ! Ηρωική έξοδο ετοιμάζει ο ΤΣΙΠΡΑΣ

«Κάηκε» στο σενάριο σενάριο των 180 βουλευτών για την ψήφιση του επώδυνου συμβιβασμού με τους δανειστές.
Ο προβληματισμός αυξάνεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική διαχείριση των μέτρων που θα φέρει το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και το σενάριο των πρόωρων εκλογών επανέρχεται.
Χαρακτηριστική είναι η χθεσινή δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της αναζήτησης ευρείας πλειοψηφίας όταν η συμφωνία έρθει προς ψήφιση στη Βουλή. Ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι «υπάρχει ανάγκη να ψηφιστούν τα όποια επιπλέον μέτρα από ευρύτατη πλειοψηφία της Βουλής» και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν θα είναι 180, παραπάνω ή λιγότερο και δεν μπορούμε να παραγνωρίζουμε αυτή τη διάσταση».
Ο υπουργός διεμήνυσε σε όλους τους τόνους μεν, ότι πρόκειται για προσωπική του άποψη, αλλά όλες οι πολιτικές δυνάμεις έσπευσαν να τοποθετηθούν. Ενώ όπως έλεγαν κυβερνητικοί παράγοντες λίγο αργότερα, «πρόκειται για θέματα που τα έχουμε συζητήσει», αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως οι ίδιοι δεν αιφνιδιάστηκαν.
Στο εσωτερικό του κόμματος και της κυβέρνησης φαίνεται να ενισχύεται και το μέτωπο εκείνων που δεν βλέπουν αρνητικά ως επιλογή την προσφυγή στις κάλπες.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις Σκουρλέτη, είπε μεν ότι δεν υπάρχει θεσμικός λόγος για πλειοψηφία μεγαλύτερη της κυβερνητικής των 153 βουλευτών, ωστόσο κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση «να υπερβεί τον εαυτό της και την καταστροφολογία, να αποδεχθεί ότι η συμφωνία είναι καλύτερη και να την υπερψηφίσει».
«Ο κ. Σκουρλέτης αυτό το οποίο είπε αφορούσε ένα πολιτικό κάλεσμα δεν έθεσε καμιά νομική ή θεσμική προϋπόθεση για την ισχύ των μέτρων. Είπε ότι η Ν.Δ. θα πρέπει να αναγνωρίσει ότι πρόκειται για μια συμφωνία πολύ καλύτερη από αυτή που προσδοκούσε ή -θα έλεγα εγώ-ήλπιζε, διότι ήλπιζε να έχουμε μια κακή συμφωνία έτσι ώστε να πανηγυρίσει πάνω στα συντρίμμια, έτσι όπως θεωρούσε ότι θα κάνει πριν κλείσουμε την πρώτη αξιολόγηση. Επειδή η συμφωνία θα είναι καλύτερη από αυτή που ήλπιζε η Ν.Δ. ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι πρέπει να ψηφιστεί από το σύνολο. Και, επίσης, το έθεσε ως ένα ζήτημα δημοκρατικής ευαισθησία» ανέφερε.
Η ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει νέα μέτρα και από τα υπόλοιπα κόμματα οι αντιδράσεις στο προσκλητήριο Σκουρλέτη ήταν κάθε άλλο παρά θετικές. «Μόνοι τους θα είναι και στα μέτρα και στα τάρταρα της κόλασης» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ από την ηγεσία του κόμματος παρέπεμπαν σε ανακοίνωσή τους της περασμένης Παρασκευής, με την οποία ξεκαθάριζαν ότι «δεν θα ψηφίσουμε τα επώδυνα μέτρα».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, δήλωσε ότι αφού η κυβέρνηση αποφάσισε μόνη της να διαπραγματευθεί, τώρα ας ψηφίσει μόνη της και τα μέτρα. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι αν τα μέτρα έρθουν ένα ένα, θα μελετηθούν και θα ψηφιστούν ανάλογα, αλλά «αν τα φέρουν όλα μαζί, δεν υπάρχει περίπτωση να τα ψηφίσουμε».

ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ! Έρχονται πρόωρες ΕΚΛΟΓΕΣ! Ηρωική έξοδο ετοιμάζει ο ΤΣΙΠΡΑΣ


.makeleio.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη