14 Μαρ 2017

Πανικός στο Μαξίμου από τις δημοσκοπήσεις

Το κλείσιμο της αξιολόγησης προκειμένου η κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά το γεγονός και να ανατρέψει τις
δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ σταθερά δεύτερο και με διάφορα από την ΝΔ περιμένει το Μέγαρο Μαξίμου .

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι από την αύξηση της διαφοράς ανάμεσα στα δυο κόμματα θεωρούν ωστόσο ότι τα πράγματα ακόμα και τώρα είναι διαχειρίσιμα ενώ κάνουν λόγο ανηλεή και βρώμικο πόλεμο από συγκεκριμένα ΜΜΕ.

Οι ίδιοι άνθρωποι πιστεύουν ότι τα προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας θα φέρουν σύντομα πολλά και σημαντικά αποτελέσματα ιδιαίτερα σε ότι αφορά τους νέους ανθρώπους έτσι ώστε να υπάρξει ένα σημαντικό αντιστάθμισμα απέναντι στα δύσκολα μνημονιακά μέτρα.

Αναφερόμενος στο θέμα ο υπουργός επικρατείας Δημ. Τζανακόπουλος επεσήμανε ότι η κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση που εφαρμόζει ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής πράγμα, που σημαίνει ότι αναπόφευκτα θα υποστεί κοινωνική φθορά. «Ωστόσο, -είπε ο υπουργός έχω την βαθιά πεποίθηση ότι καταρχήν το σύνολο σχεδόν των δημοσκοπήσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες δεν αποτυπώνουν πλήρως το κοινωνικό και πολιτικό αίσθημα της ελληνικής κοινωνίας.»

Ο Δημ. Τζανακοπουλος πρόσθεσε ακόμα « ότι σε μια περίοδο που υπάρχει αυξημένη αβεβαιότητα λόγω μιας γενικευμένης επίθεσης από την αντιπολίτευση και από τα ΜΜΕ, είναι φυσικό να υπάρχει μια τέτοια εικόνα φθοράς ».
Ο υπουργός επεσήμανε πάντως ότι όταν η αξιολόγηση κλείσει, όταν υπάρξει μια συνολική συμφωνία, θα δημιουργηθούν οι πολιτικές προϋποθέσεις για την ανατροπή αυτού του πολιτικού κλίματος.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση περνάει στην αντεπίθεση προκειμένου να αποδείξει ότι τα όσα λέει περί διαπλοκής για την ΝΔ ισχύουν. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρμόδιος υπουργός ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης αναμένεται σήμερα να δώσει συνέντευξη τύπου για να δώσει στην δημοσιότητα στοιχεία που εμπλέκουν στελέχη της ΝΔ με περίεργες αποφάσεις στελεχών της ΔΕΣΦΑ.

Ταυτόχρονα το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τα ρεπορτάζ που υπάρχουν στον τύπο και συγκεκριμένα στην εφημερίδα Documento σχετικά με την εμπλοκή του Άδωνι Γεωργιάδη με την εταιρεία Novartis.

Με ανακοίνωση του το Μέγαρο Μαξίμου ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξηγήσεις για τα όσα έχουν γραφτεί σχετικά για το "δώρο" ύψους 65 εκατ. ευρώ του πρώην υπουργού Υγείας προς τις φαρμακοβιομηχανίες και κυρίως προς τη Novartis.
«Ελπίζουμε να αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα των κατηγοριών τόσο ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης, όσο και ο κ. Μητσοτάκης που τον έκανε αντιπρόεδρο της ΝΔ», σημειώνει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού .
«Μετά τη Siemens, τα θαλασσοδάνεια του Κήρυκα Χανίων, τα εξαφανισμένα πόθεν έσχες της οικογένειας Μητσοτάκη και τα σπίτια στο Παρίσι, τις επιχειρηματικές δραστηριότητες με τον Σταύρο Παπασταύρου, τη σκυτάλη παίρνει η Novartis και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης». «Προφανώς», σχολιάζει, «δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να τον αξιοποιήσει ως αντιπρόεδρο».




parapolitika.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη