24 Μαρ 2017

ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΤΟΥΣ

Η ερωτική επιθυμία των ανδρών πλήττεται από τις συντρόφους τους οι οποίες, εσκεμμένα ή μη, συχνά τους γεμίζουν ανασφάλεια ή ανία,
και τους καθιστούν ανενεργούς σεξουαλικά.
Αυτό υποστηρίζει ένας Έλληνας ανδρολόγος, ο οποίος τονίζει ότι οι άνδρες περνούν ερωτική κρίση η οποία σε πολλές περιπτώσεις οφείλεται στο ότι τους μπλοκάρουν ερωτικά οι ίδιες οι σύντροφοί τους.
«Οι παράγοντες που μπλοκάρουν την ερωτική επιθυμία των ανδρών είναι πολλοί και διαφορετικοί», λέει ο ουρολόγος – ανδρολόγος Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών. «Η αλλαγή των ρόλων στα δύο φύλα, η οικονομική στενότητα που βάζει σε πρώτο πλάνο την επιβίωση, οι συγκρίσεις με άλλους άνδρες και η συνεχής κριτική που τους ασκούν οι γυναίκες είναι μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς».
Και συνεχίζει: «Το πρόβλημα αναγνωρίζουν και οι ίδιες οι γυναίκες στις παρέες τους, όπου παραπονούνται ότι οι άνδρες σήμερα δεν τις φλερτάρουν και δεν ρισκάρουν τη “χυλόπιτα”, ενώ δεν ξοδεύουν μία περιουσία για να τις κατακτήσουν - ούτε για καφέ δεν τις πάνε γιατί δεν έχουν χρήματα».
Ο δρ Κωνσταντινίδης λέει ότι παλαιότερα «ο ανδρισμός ήταν πιο ξεκάθαρος» αφού οι άνδρες «φορούσαν τα παντελόνια» και δεν υπήρχαν «ενδιάμεσες μορφές και ρόλοι, όπου ο παθητικός αρσενικός συναντά μια πιο ενεργητική και επιθετική θηλυκή μορφή».
Σήμερα, όμως, «δεν είναι ούτε καν οι ίδιοι σίγουροι πως, φορώντας μόνο ανδρικά ρούχα αποκτούν δια βίου ανδρική ταυτότητα» και έτσι αναπτύσσεται μία «ασάφεια του φύλου» η οποία «δημιουργεί μια κρίση ταυτότητας του ποιος είμαι και τι θέλω» - και αυτός είναι ένας ακόμα παράγοντας που παίζει ρόλο στην ερωτική κρίση που βιώνουν.
Κατά τον δρα Κωνσταντινίδη, άλλοι παράγοντες που μπορεί να καταστείλουν την ερωτική επιθυμία των ανδρών είναι οι εξής:
* Φοβούνται «τα εν δήμω». Οι γυναίκες πλέον δεν μένουν σπίτι, αλλά εργάζονται, κυκλοφορούν και δεν φοβούνται να μιλήσουν για τις ερωτικές αδυναμίες τους.
* Δεν είναι σίγουροι για το πόσο καλά τα καταφέρνουν στην ερωτική αρένα
* Κατά βάθος ξέρουν πως υπάρχουν άλλοι άνδρες οι οποίοι είναι καλύτεροι από αυτούς
* Ενδόμυχα φοβούνται ότι υστερούν στο μέγεθος του πέους
* Νιώθουν απόρριψη από τις συντρόφους τους, όταν εκείνες αποφεύγουν να κάνουν σεξ μαζί τους χρησιμοποιώντας κάθε είδους προφάσεις
* Φοβούνται την αρρενωπότητα
* Τους ενοχλεί που η ομοφυλοφιλία προβάλλεται ως υγιής δύναμη.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη