ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΑΡΙΝΑ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΩΝ

12 Μαρ 2017

Αποφασισμένη να «καθαρίσει» την τιμή και την υπόληψη του ρωσικού αθλητισμού από το σκάνδαλο ντόπινγκ που εξέθεσε τη
χώρα της διεθνώς και στέρησε από την ομάδα στίβου της Ρωσίας τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, το 2016, δηλώνει η Έλενα Ισινμπάγεβα.

Η περίφημη «τσαρίνα των αιθέρων», η οποία πρόσφατα εξελέγη στην προεδρία του εποπτικού συμβουλίου του ρωσικού οργανισμού κατά του ντόπινγκ (RUSADA) -σ.σ. η δραστηριότητα του συγκεκριμένου οργανισμού είχε ανασταλεί από τον WADA, επειδή δεν ήταν εναρμονισμένος με τον παγκόσμιο Κώδικα- ήταν ξεκάθαρη για τις προθέσεις της: «Θα παρακολουθούμε και θα ελέγχουμε τους πάντες και τα πάντα».

Απαντώντας σε ερώτηση της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης, μετά την ανάληψη της νέας θέσης της, η Ρωσίδα καλλονή, που συνήθιζε να «μαγεύει» τους φίλους του στίβου τόσο με τις επιδόσεις της στα κουλουάρ όσο και με την ομορφιά της, υπογράμμισε: «Έχουμε μόνο μία αποστολή να εκτελέσουμε: να καθαρίσουμε τον αθλητισμό μας από αυτή τη βρωμιά».

Η Ισινμπάγεβα δεν κατάφερε πέρυσι το καλοκαίρι να εκπληρώσει την επιθυμία της, που ήταν η συμμετοχή στο Ρίο ντε Τζανέιρο και τους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας της, αφού η εθνική ομάδα στίβου της Ρωσίας αποκλείστηκε μετά τις κατηγορίες για συστηματικό ντόπνγκ.

Τότε, είχε επικρίνει την IAAF για τον αποκλεισμό, υποστηρίζοντας ότι είναι άδικο να τιμωρούνται μαζί με τους ενόχους και οι αθώοι αθλητές, ενώ απέρριψε τους ισχυρισμούς του WADA ότι το πρόβλημα της χώρας ήταν αποτέλεσμα του συστηματικού ντόπινγκ με κρατική στήριξη.
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το θέμα, τώρα, στο Taxalia.blogspot.com

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη